מתכון ל-4 אנשים:

 

לבשמל:

  • 50 ג? מרגרינה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות משקה סויה
  • חציל שרוף על אש גלויה ונקיים מקליפה

 

למילוי:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 400 גרם בשר עגל טחון
  • 100 גרם שומן כבש
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק
  • עגבנייה מגורדת
  • 50 גרם צנוברים קלויים

 

לרוטב:

  • 2 פחיות של רוטב עגבניות איטלקי (500 ג?)
  • סוכר 
  • שום
  • מלח ופלפל

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הוראות הכנה:

בשמל:

  • שורפים חציל על אש גלויה ונקרר
  • פותחים את מרגרינה בסיר, כשהיא נמסה מוסיפים את הקמח עד שנוצרת מסה אחידה
  • לאחר מכן נוסיף את משקה הסויה
  • מביאים לרתיחה, ותוך כדי מערבבים כל כמה שניות
  • מבשלים עוד 5 דקות את הבשמל
  • לבסוף, מקלפים את החציל (לאחר שכבר התקרר) ומערבבים אותו פנימה

 

חצילים למילוי:

  • חותכים חצילים לאורכם, מפזרים עליהם מלח גס ומניחים במסננת 30 דקות
  • לאחר מכן מטגנים אותם עד להזהבה

 

עוד מנות בפרויקט:

 

מילוי:

  • קוצצים את הבצל והפטרוזיליה
  • מרסקים את העגבניות
  • מוסיפים צנוברים קלויים
  • מתבלים במלח ופלפל.

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

רוטב:

  • מטגנים מעט שום בשמן זית
  • מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-20 דקות
  • אחרי כן מתבלים בסוכר (כדי לאזן חמיצות), מלח, פלפל ועלי אורגנו

 

הרכבה:

  • לוקחים את החציל המטוגן ומורחים שכבה נדיבה עם מרית בבשמל
  • מהבשר עושים "קציצה" בגודל שמתאים לחציל ומגלגלים
  • בתבנית מלבנית נפזר את הרוטב בצורה נדיבה
  • מעל לרוטב יש לסדר את החצילים המגולגלים
  • לאפות כשעה בתנור בחום של 180 מעלות

 

הגשה:

מומלץ להגיש את המנה בתוספת אורז עם עשבי תיבול

 

צילום: בני גם זו לטובה