מוסקה חצילים ועגל על בסיס משקה סויה
און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!
מתכון ל-4 אנשים:
לבשמל:
- 50 ג? מרגרינה
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות משקה סויה
- חציל שרוף על אש גלויה ונקיים מקליפה
למילוי:
- 3 חצילים בינוניים
- 400 גרם בשר עגל טחון
- 100 גרם שומן כבש
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק
- עגבנייה מגורדת
- 50 גרם צנוברים קלויים
לרוטב:
- 2 פחיות של רוטב עגבניות איטלקי (500 ג?)
- סוכר
- שום
- מלח ופלפל
צילום: בני גם זו לטובה
הוראות הכנה:
בשמל:
- שורפים חציל על אש גלויה ונקרר
- פותחים את מרגרינה בסיר, כשהיא נמסה מוסיפים את הקמח עד שנוצרת מסה אחידה
- לאחר מכן נוסיף את משקה הסויה
- מביאים לרתיחה, ותוך כדי מערבבים כל כמה שניות
- מבשלים עוד 5 דקות את הבשמל
- לבסוף, מקלפים את החציל (לאחר שכבר התקרר) ומערבבים אותו פנימה
חצילים למילוי:
- חותכים חצילים לאורכם, מפזרים עליהם מלח גס ומניחים במסננת 30 דקות
- לאחר מכן מטגנים אותם עד להזהבה
עוד מנות בפרויקט:
- קיש סלמון מעושן על בסיס קרם צמחי ורוטב טרטר
- צנצנת קרם פקאן עם שברי עוגיות על בסיס קרם צמחי
- חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה
מילוי:
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה
- מרסקים את העגבניות
- מוסיפים צנוברים קלויים
- מתבלים במלח ופלפל.
צילום: בני גם זו לטובה
רוטב:
- מטגנים מעט שום בשמן זית
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-20 דקות
- אחרי כן מתבלים בסוכר (כדי לאזן חמיצות), מלח, פלפל ועלי אורגנו
הרכבה:
- לוקחים את החציל המטוגן ומורחים שכבה נדיבה עם מרית בבשמל
- מהבשר עושים "קציצה" בגודל שמתאים לחציל ומגלגלים
- בתבנית מלבנית נפזר את הרוטב בצורה נדיבה
- מעל לרוטב יש לסדר את החצילים המגולגלים
- לאפות כשעה בתנור בחום של 180 מעלות
הגשה:
מומלץ להגיש את המנה בתוספת אורז עם עשבי תיבול
צילום: בני גם זו לטובה