מעדן קובה אסייתי עם קרם לימון צמחי
מגדלי קרמשניט מגבינה ביתית על בסיס קרם צמחי
טעים בחג

מוסקה חצילים ועגל על בסיס משקה סויה

דניאל ראובני
בוגר בי"ס תדמור. שף מסעדת ברסארי
0
0
SHARES

און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!

מתכון ל-4 אנשים:

 

לבשמל:

  • 50 ג׳ מרגרינה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות משקה סויה
  • חציל שרוף על אש גלויה ונקיים מקליפה

 

למילוי:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 400 גרם בשר עגל טחון
  • 100 גרם שומן כבש
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק
  • עגבנייה מגורדת
  • 50 גרם צנוברים קלויים

 

לרוטב:

  • 2 פחיות של רוטב עגבניות איטלקי (500 ג׳)
  • סוכר 
  • שום
  • מלח ופלפל

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הוראות הכנה:

בשמל:

  • שורפים חציל על אש גלויה ונקרר
  • פותחים את מרגרינה בסיר, כשהיא נמסה מוסיפים את הקמח עד שנוצרת מסה אחידה
  • לאחר מכן נוסיף את משקה הסויה
  • מביאים לרתיחה, ותוך כדי מערבבים כל כמה שניות
  • מבשלים עוד 5 דקות את הבשמל
  • לבסוף, מקלפים את החציל (לאחר שכבר התקרר) ומערבבים אותו פנימה

 

חצילים למילוי:

  • חותכים חצילים לאורכם, מפזרים עליהם מלח גס ומניחים במסננת 30 דקות
  • לאחר מכן מטגנים אותם עד להזהבה

 

עוד מנות בפרויקט:

 

מילוי:

  • קוצצים את הבצל והפטרוזיליה
  • מרסקים את העגבניות
  • מוסיפים צנוברים קלויים
  • מתבלים במלח ופלפל.

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

רוטב:

  • מטגנים מעט שום בשמן זית
  • מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-20 דקות
  • אחרי כן מתבלים בסוכר (כדי לאזן חמיצות), מלח, פלפל ועלי אורגנו

 

הרכבה:

  • לוקחים את החציל המטוגן ומורחים שכבה נדיבה עם מרית בבשמל
  • מהבשר עושים "קציצה" בגודל שמתאים לחציל ומגלגלים
  • בתבנית מלבנית נפזר את הרוטב בצורה נדיבה
  • מעל לרוטב יש לסדר את החצילים המגולגלים
  • לאפות כשעה בתנור בחום של 180 מעלות

 

הגשה:

מומלץ להגיש את המנה בתוספת אורז עם עשבי תיבול

 

צילום: בני גם זו לטובה

כבד אווז חם על מצע משקה סויה וקרם חבושים

צנצנת קרם פקאן ושברי עוגיות על בסיס קרם צמחי

'); }, iframe_fade_in_time); });