מוסקה חצילים ועגל על בסיס משקה סויה
טעים בחג

מגדלי קרמשניט מגבינה ביתית על בסיס קרם צמחי

מירי ארזי
מייסדת ובעלי המותג "מתוקה"
0
0
SHARES

און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!

מירי ארזי | 22.09.16

להכנת העלים:

  • 1 חבילה בצק עלים קנוי (ללא מוצרי חלב/חמאה)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר

 

להכנת הקרם:

גבינה ללא גבינה:

  • 1 ליטר משקה חלב סויה
  • 75 גרם מיץ לימון טרי ( בין 1 ל2 לימונים )
  • 75 גרם מים

 

הקרם עצמו:

  • 1 כף שמן חמניות/קוקוס
  • 1 מקל וניל
  • 1/2 כפית גרדת לימון
  • 75 גרם סוכר
  • 250 מל"ל קרם צמחי
  • 60 גרם אינסטנט פודינג

 

חומרים לרוטב:

  • 250 גרם פירות יער קפואים
  • 150 גרם סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

* ניתן לקשט עם גרגירי רימון

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

עוד מנות בפרויקט:

 

הכנת המנה:

הכנת רוטב פירות יער:

בסיר קטן נניח את כל המרכיבים ונחמם על אש בינונית, נצמצם עד לקבלת רוטב במשך 8-10 דקות

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הכנת ריבועי העלים:

  • להפשיר בצק עלים 24 שעות לפני עבודה במקרר
  • לפתוח את גליל הבצק ולחצות לשניים (הכי טוב עם מספריים), מחצית נניח במקרר
  • נפרוס נייר אפיה על השיש, נקמח ממש טיפונת ועליו נניח את החלק החשוף של הבצק (יש לקלף את הניילון מהחלק העליון של הבצק בלבד)
  • נרדד מעט את הבצק עד לקבלת משטח אחיד
  • בעזרת גלגלת פיצה נחתוך לריבועים  כ-3 סמ"ר על גבי נייר האפייה (ניתן לחתוך לכל גודל, החיתוך יקבע את גודל המנה הסופית)
  • נפזר באופן אחיד 1 כף סוכר על ריבועי הבצק
  • נמשוך את נייר האפייה מהשיש על תבנית תנור הפוכה

 

אפיית העלים:

  • נכניס את התבנית לתוך תנור מחומם ל-190 מעלות למשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר
  • נוציא את התבנית ונניח מעל ריבועי הבצק הזהובים נייר אפיה נוסף ותבנית אפיה נוספת כמשקולת (על מנת למנוע התנפחות של העלים)
  • נאפה 10 דקות נוספות
  • נוציא את התבניות מהתנור אל השיש, נחזיק אותן יחד בעזרת מגבת ונהפוך 180 מעלות כך שהתבנית התחתונה תמצא כלפי מעלה
  • נוריד את התבנית העליונה ונייר האפייה
  • נפזר בעזרת מסננת קטנה את אבקת הסוכר על הבצק באופן אחיד
  • נכניס לאפיה אחרונה של כ-5-10 דקות עד לקבלת צבע קרמלי
  • נניח להתקרר
  • נחזור על פעולה זו עם מחצית הבצק הנותר

 

* לשמירה על טריות יש לאכסן בכלי יבש ואטום

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הכנת הגבינה הביתית:

  • בסיר קטן נרתיח מים + מיץ לימון
  • בסיר נוסף נכניס את חלב הסויה לרתיחה, ננמיך את האש ונשפוך את מי הלימון. בעזרת כף עץ נערבב שני סיבובים, ונראה כי נוצרה לנו גבינה
  • משאירים למנוחה כ-10 דקות
  • נשפוך את הגבינה שהתקבלה אל תוך חיתול טטרה המונח בתוך מסננת על קערה גדולה
  • ניתן לגבינה להגיר נוזלים כ-1/2 שעה (לא לסחוט..)
  • קיבלנו גבינת ריקוטה ביתית
  • נעביר לטחינה במעבד מזון/בלנדר מוט ונוסיף ליו את השמן, ווניל, סוכר וגרדת לימון ליצירת קרם גבינה מתוק

 

הכנת הקרם:

  • בקערת המיקסר כשאליה מחוברת המטרפה נניח את הקרם גבינה שקיבלנו יחד עם קרם צמחי ושמנת אינסטנט ונקציף עד לקבלת קרם יציב ונפלא (ממש הקצפה קלה)
  • הקרם מוכן
  • נניח את הקרם בשק זילוף עד להרכבה

 

* ניתן לקחת חלק ממנו ולערבב עם מעט רוטב פירות יער, לקבלת קרם ורוד

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הרכבה:

  • הניחו ריבוע בצק וזלפו מעליו קרם ורוד או לבן בגובה הרצוי
  • ניתן להכין מגדלים בגבהים שונים לעיצוב מיוחד על גבי הצלחת
  • צילחות – צקו שלולית רוטב והניחו מגדלים עומדים ושוכבים לפי טעמכם העיצובי, פזרו רימונים והגישו באהבה

 

בתיאבון וחג שמח!

כבד אווז חם על מצע משקה סויה וקרם חבושים

צנצנת קרם פקאן ושברי עוגיות על בסיס קרם צמחי

'); }, iframe_fade_in_time); });