מגדלי קרמשניט מגבינה ביתית על בסיס קרם צמחי
און לייף ותנובה יוצאים לפרויקט מיוחד בשיתוף שפים ובלוגרים מובילים עם מנות אלטרנטיביות, טעימות ומיוחדות!
להכנת העלים:
- 1 חבילה בצק עלים קנוי (ללא מוצרי חלב/חמאה)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת סוכר
להכנת הקרם:
גבינה ללא גבינה:
- 1 ליטר משקה חלב סויה
- 75 גרם מיץ לימון טרי ( בין 1 ל2 לימונים )
- 75 גרם מים
הקרם עצמו:
- 1 כף שמן חמניות/קוקוס
- 1 מקל וניל
- 1/2 כפית גרדת לימון
- 75 גרם סוכר
- 250 מל"ל קרם צמחי
- 60 גרם אינסטנט פודינג
חומרים לרוטב:
- 250 גרם פירות יער קפואים
- 150 גרם סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
* ניתן לקשט עם גרגירי רימון
צילום: בני גם זו לטובה
עוד מנות בפרויקט:
- קיש סלמון מעושן על בסיס קרם צמחי ורוטב טרטר
- צנצנת קרם פקאן עם שברי עוגיות על בסיס קרם צמחי
- חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה
הכנת המנה:
הכנת רוטב פירות יער:
בסיר קטן נניח את כל המרכיבים ונחמם על אש בינונית, נצמצם עד לקבלת רוטב במשך 8-10 דקות
צילום: בני גם זו לטובה
הכנת ריבועי העלים:
- להפשיר בצק עלים 24 שעות לפני עבודה במקרר
- לפתוח את גליל הבצק ולחצות לשניים (הכי טוב עם מספריים), מחצית נניח במקרר
- נפרוס נייר אפיה על השיש, נקמח ממש טיפונת ועליו נניח את החלק החשוף של הבצק (יש לקלף את הניילון מהחלק העליון של הבצק בלבד)
- נרדד מעט את הבצק עד לקבלת משטח אחיד
- בעזרת גלגלת פיצה נחתוך לריבועים כ-3 סמ"ר על גבי נייר האפייה (ניתן לחתוך לכל גודל, החיתוך יקבע את גודל המנה הסופית)
- נפזר באופן אחיד 1 כף סוכר על ריבועי הבצק
- נמשוך את נייר האפייה מהשיש על תבנית תנור הפוכה
אפיית העלים:
- נכניס את התבנית לתוך תנור מחומם ל-190 מעלות למשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר
- נוציא את התבנית ונניח מעל ריבועי הבצק הזהובים נייר אפיה נוסף ותבנית אפיה נוספת כמשקולת (על מנת למנוע התנפחות של העלים)
- נאפה 10 דקות נוספות
- נוציא את התבניות מהתנור אל השיש, נחזיק אותן יחד בעזרת מגבת ונהפוך 180 מעלות כך שהתבנית התחתונה תמצא כלפי מעלה
- נוריד את התבנית העליונה ונייר האפייה
- נפזר בעזרת מסננת קטנה את אבקת הסוכר על הבצק באופן אחיד
- נכניס לאפיה אחרונה של כ-5-10 דקות עד לקבלת צבע קרמלי
- נניח להתקרר
- נחזור על פעולה זו עם מחצית הבצק הנותר
* לשמירה על טריות יש לאכסן בכלי יבש ואטום
צילום: בני גם זו לטובה
הכנת הגבינה הביתית:
- בסיר קטן נרתיח מים + מיץ לימון
- בסיר נוסף נכניס את חלב הסויה לרתיחה, ננמיך את האש ונשפוך את מי הלימון. בעזרת כף עץ נערבב שני סיבובים, ונראה כי נוצרה לנו גבינה
- משאירים למנוחה כ-10 דקות
- נשפוך את הגבינה שהתקבלה אל תוך חיתול טטרה המונח בתוך מסננת על קערה גדולה
- ניתן לגבינה להגיר נוזלים כ-1/2 שעה (לא לסחוט..)
- קיבלנו גבינת ריקוטה ביתית
- נעביר לטחינה במעבד מזון/בלנדר מוט ונוסיף ליו את השמן, ווניל, סוכר וגרדת לימון ליצירת קרם גבינה מתוק
הכנת הקרם:
- בקערת המיקסר כשאליה מחוברת המטרפה נניח את הקרם גבינה שקיבלנו יחד עם קרם צמחי ושמנת אינסטנט ונקציף עד לקבלת קרם יציב ונפלא (ממש הקצפה קלה)
- הקרם מוכן
- נניח את הקרם בשק זילוף עד להרכבה
* ניתן לקחת חלק ממנו ולערבב עם מעט רוטב פירות יער, לקבלת קרם ורוד
צילום: בני גם זו לטובה
הרכבה:
- הניחו ריבוע בצק וזלפו מעליו קרם ורוד או לבן בגובה הרצוי
- ניתן להכין מגדלים בגבהים שונים לעיצוב מיוחד על גבי הצלחת
- צילחות – צקו שלולית רוטב והניחו מגדלים עומדים ושוכבים לפי טעמכם העיצובי, פזרו רימונים והגישו באהבה
בתיאבון וחג שמח!