המתכון מתאים ל 10 קלתיות אישיות קוטר 10' או לשתי עוגות פאי קוטר 26'

 

המרכיבים:

לבצק פריך:

400  גרם קמח לבן

50  גרם אבקת שקדים

 150 גרם אבקת סוכר

קמצוץ מלח

 250 גרם חמאה קרה

1  ביצה) 50 גרם(

1  חלמון) 20 גרם(

 30 גרםמים

 

למילוי תפוחי עץ:

1.5 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמיט

200 גרם סוכר

200 גרם חמאה

50 גרם קמח

40 גרם צימוקים

5 גרם קינמון

3 מקלות ווניל חצויים לאורך

מעט ברנדי

 

לשטרויזל:

גושי בצק חמאה פריכים. הכי טוב להכין אותו ביד

200 גרם קמח

120 גרם חמאה

120 גרם אבקת סוכר

50 גרם שקדים מולבנים טחונים

30 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת בצק פריך:

 .1 מערבבים במעבד מזון את הקמח,אבקת השקדים,אבקת הסוכר והמלח.

 .2 חותכים את החמאה הקרה לקוביות.

 .3מוסיפים את החמאה לתערוב תהקמח ומעבדים בלחיצות הפעלה קצרות עד לקבלת תערובת פירוריתו עדיין קרה.

 .4 מערבבים את הביצההחלמון והמים.

 .5 מפעילים את המעבד במהירות גבוהה ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזליםממשיכים בעיבוד  קצר עד שמתגבש כדור בצק.

 .6 עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

 

אופן הכנת מילוי תפוחי עץ:

.1 קולפים את התפוחים, חוצים ומגלענים.

.2 שומרים את התפוחים הקלופים בקערה עם מים ומיץ לימון.

.3 מוציאים את חצאי התפוחים מהמים וחותכים לקוביות קטנות.

.4 מערבבים את תפוחי העץ עם הקורנפלור.

.5 ממיסים את הסוכר על אש בינונית בקלחת.

.6 כשהסוכר הופך לקרמל, מוסיפים את החמאה.

.7 כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הקלבדוס. אם עושים זאת על גז האלכוהול המתנדף עלול להידלק לרגע – אל דאגה, אין צורך להיבהל.

.8 מוסיפים את תפוחי העץ, הצימוקים, הקינמון ומקלות הווניל.

.9 מערבבים ועוטפים היטב את התפוחים בקרמל ומבשלים כרבע שעה. מכבים את האש ומקררים היטב.

10 בעזרת סכין מגרדים את ליבת מקלות הווניל ומערבבים אותם במילוי התפוחים.

11 מסננים את התפוחים מהקרמל. שומרים את הקרמל בצד.

 

אופן הכנת השטרוייזל:

1. חותכים את החמאה לקוביות

2. מערבבים, מומלץ בידיים, אם לא במיקסר עם וו לישה, את החמאה והקמח לתערובת פרורים

3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעסים עם האצבעות לקבלת גבישי בצק אחידים

4. אופים ב- 170 מעלות 12 דקות, מוציאים ומצננים

 

אופן ההכנת הפאי:

1. מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע

2. קורצים עיגולים (גדולים מגודל הרינג) ומסדרים את הבצק

   בתוך הקלתית. מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו

   כיסי אוויר בין הבצק לתבנית. חותכים עם סכין את קצוות הבצק

    הבולטים מעל גובה הקלתית

3. נותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר

4. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות

5. ממיסים את הסוכר בסיר גדול

6. כשהסוכר נמס, ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים את החמאה

7. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ועוטפים אותם בקרמל הסוכר,

8. מוסיפים את הקינמון ומקלות הווניל החצויים ומבשלים 10 דקות

9. אוספים את התפוחים לצד הסיר ומוסיפים את הברנדי לצד הסיר

    הפנוי ומשלהבים (מטים את הסיר מעט שלהבת הגז תפגוש את

    אדי האלכוהול והאלכוהול יישרף)

10. מוסיפים את  הקמח ומבשלים 5 דקות נוספות, מוציאים לצד ומצננים

11. מחממים תנור לחום של 165 מעלות

12.ממלאים את קלתיות הבצק במלית תפוחים

13.מכסים את הפאי עם שכבה קטנה של שטרוייזל

9. אופים כ – 40 דקות עד שהשטרויזל והקלתית מקבלים גוון גולדן בראון עמוק

 

 

   * כדאי באמצע האפייה לפתוח את דלת התנור לשחרור האדים 

 

צילום: אייל קרן