טורטיית פסטרמה פיקנטית ב-2 דקות הכנה
-כתבה פרסומית-
את בוקרו של יום אני פותחת עם חיוך והבטחה שהיום אני לא מכניסה לפה שום דבר משמין, בדרך כלל עד הצהרים סנילית שכמותי שוכחת את ההבטחה ומנגבת באיטיות טחינה מטפטפת מהסנטר (מה? סביח זה משמין???)
לאחרונה, כחלק ממגמת הבריאות השוררת ברשתות החברתיות, או במילים אחרות: המכנסיים כבר לא נסגרות עלי, התחלתי לעשות עבודה על הזיכרון הפגום שלי ולנסות לזכור את התחייבויות הבוקר, ובעיקר להקפיד על מה שאני בולסת במהלך היום. לשמחתי הרבה, לרוב אני מצליחה לצלוח את היום בלי לחטוא.
אבל, כאישה עובדת/אימא, אני מוצאת את עצמי דוחסת ליממה אחת הספק של 34 שעות וזה עוד לפני שנכנסתי לישון. אז נראה לכם שיש לי זמן לבשל לעצמי אוכל בריא/דיאטטי? התשובה היא לא!
אז ארוחות לבני הבית קל לי יחסית לארגן (על מי אני עובדת? חביתה עם גבינה לבנה זו לא ארוחה..) אבל מה איתי??
למזלי, אני מאוהבי הירוק-הירוק הזה (AKA סלט). אבל בינינו, גם לאהבה שלי יש גבולות ואחרי שבוע גדוש סלט אני מרגישה כמו עז המנשנש דשא ולכן אופציות שדרוג נדרשו להגיע לסלטנו בהקדם.
את הפתרונות שלי אני זוקפת לדברים הקטנים שעוזרים לי לצאת מנצחת ושבעה למרות שלא תמיד יש לי זמן לשבת על ארוחת בריאות כמו שהייתי רוצה.
אז לסלט שלי אני מוסיפה זרעוני חמניה, פלפל קלוי, רצועות סלק, גרגרי חומוס, טונה או האהוב עלי במיוחד, פסטרמה
הפסטרמה, חוץ מהיותה משדרגת סלטים בעלת שם עולמי, ידועה גם בהיותה עשירה בחלבונים, לא מכילה מונוסודיום גלוטמט, עשויה מנתח שלם של חזה הודו, דלה בשומן ובקלוריות (100 קלוריות ל-100 גרם, ו-1% בלבד, לפי הבדיקה שביצעתי לפסטרמה של זוגלובק) והכי הכי חשוב טעימה ומשביעה.
ובמידה וממש בא לי "להתפרע", יש לי טיפ בריא ושווה: טורטיית פסטרמה דבש על גחלים. פורסים טורטייה, עליה נמרח מבעוד מועד שכבה עבה של מטבוחה ביתית, שכבה דקה של חומוס לא ביתי ועל הכל נניח אחר כבוד מס' פרוסות פסטרמה ופרוסות מלפפון חמוץ. את הכבודה הנ"ל נגלגל ליחידה אחת בתנועה סיבובית המדמה לאפה (רק בלי הקלוריות של לאפה), ונטרוף בהנאה רבה. חשוב לציין – הארוחה אינה מכילה ייסורי מצפון, נא להרחיק מהישג ידם של רעבים (אחרת לא יישאר לכם כלום)