חומרים:

160 גרם פילה דג לבן (בורי/לוקוס/דניס וכו')

1 בצל סגול קטן

½-1 פלפל אדום חריף

1 קיווי בשרני ובשל

שמן זית

גמבה צהובה

מלח, פלפל שחור גרוס

מיץ מ- ½-1 לימונים

200 סמ"ק רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן

120 גרם סוכר חום/ סילאן

 

 

אופן ההכנה:

בסיר קטן מבשלים את רוטב הסויה והסוכר עד לקבלת רוטב סמיך מאוד. לאחר שהרוטב מסמיך יוצקים לצנצנת ושומרים במקום יבש ומוצל

 

 

חותכים את פילה הדג לקוביות של כ-1/2 ס"מ, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה

 

 

קוצצים את הבצל והקיווי לקוביות קטנות ומניחים בצלוחיות נפרדות, חותכים את הפלפל החריף לעיגולים דקים ומניחים בצד (ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם כגון: נענע, כוסברה, פטרוזיליה וכו')

 

הוראות הגשה:

מוציאים את הדג הפרוס מהמקרר ומוסיפים לו את כל המרכיבים שחתכנו, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי ההרגשה והטעם, סוחטים מעל מיץ לימון ויוצקים כ- 2 כפות שמן זית, מערבבים ומוסיפים את רוטב הסויה בצורת מריחה לאורך הצלחת ע"י מברשת

 

 

במרכז הצלחת מסדרים בתוך חישוק (טבעת) מתכתית את הסביצ'ה – ומגישים!

 

 

טיפ חשוב:

להשתמש בדג טרי ולא קפוא מכיוון שהדג עובר כבישה קלה ולא בישול מלא

 

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול