מרכיבים:
250 גרם אנטריקוט
בטטה בינונית
טחינה גולמית
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
פטרוזיליה
שמן זית
לימון
מלח ופלפל
חצי קילו מלח גס
 
 
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, על תבנית אפיה מפזרים מלח גס בעובי חצי סנטימטר על גבי המשטח ומניחים מעל את הבטטה. אופים בתנור למשך 20-35 דקות (עד לרכות הבטטה).
 
 
לאחר שהבטטה התרככה, מקלפים ומועכים לכדי עיסה אחידה (פירה). מומלץ להעביר את הבטטה דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק ואחיד. לפירה מוסיפים 40 סמ"ק טחינה גולמית, 2 כפות רוטב סויה, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, לימון סחוט ו-3 כפות שמן זית. מערבבים היטב.
 
 
מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה (3 דקות על האש), משמנים את האנטריקוט עם שמן זית, מעל בוזקים מלח ופלפל, וצורבים את האנטריקוט משני הצדדים ולאחר מכן מכניסים לתנור ל-4 דקות (ב-200 מעלות)
 
 
מוציאים את האנטריקוט מהתנור, מניחים על קרש חיתוך למשך 3 דקות. לאחר מכן פורסים את האנטריקוט
 
 
הוראות הגשה:
מניחים מערום פירה על צלחת הגשה (במרכזה) ומעליו מפזרים רצועות אנטריקוט. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה
 
 

בתיאבון!

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול