מרכיבים:
100 גרם פילה דג בורי/דניס/מוסר
תפוח אדמה
גזר
בצל סגול
חציל
שמן זית
לימון
כוסברה
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
מלח, פלפל
שמן שומשום
250 מי"ל מים
150 גרם סוכר
מירין
 
 
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו את תפוח האדמה, גזר, בצל סגול וחציל עד לריכוך (למשך 15 עד 30 דקות, בהתאם לרמת הרכות של הירקות)
 
 
ליצירת מרינדה, מכניסים את המים, שמן שומשום, רוטב סויה, מירין, סוכר, מלח, פלפל לסיר עד לצמצום הנוזלים ב-50% ומקררים
 
 
במקביל, יוצקים שכבה של מלח גס בעובי חצי סנטימטר על גבי תבנית אפיה. מעליה מניחים את פילה הדג המנוקה מעור ועצמות, ומכסים את הדג במלח גס. הכבישה נערכת בין 10-20 דקות, בהתאם לגודל הדג. כאשר הכביסה הסתיימה, הדג יהיה בצבע לבן בוהק. לאחר מכן, את הדג מנקים מהמלח באמצעות בד לח בלבד
 
 
את הדג חותכים לרצועות של חצי סנטימטר ואת הירקות טובלים במרינדה וחותכים לחתיכות גסות
 
 
הוראות הגשה:
על צלחת הגשה מניחים את הירקות החתוכים (במרכזה) ומעליהם מפזרים את רצועות הדג. מתבלים מעל בפלפל שחור ומעט מלח ולפי הטעם מוסיפים שמן זין ומיץ לימון. לבסוף מעטרים את המנה באמצעות עלי כוסברה
 

בתיאבון!

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול