מרכיבים:
קולורבי
גזר
גמבה אדומה
גמבה צהובה
בצל ירוק
דפי אורז
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
חמאת בוטנים
2 לימונים
100 סמ"ק מים
שמן זית
מלח, פלפל
 
 
הוראות הכנה:
להכנת הרוטב, מערבבים את המים, מיץ המופק מ-2 לימונים, 100 גרם חמאת בוטנים, 70 סמ"ק רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת מחית חלקה
 
 
את הגמבה הצהובה + אדומה, גזר, בצל ירוק וקולורבי חותכים לרצועות דקות
 
 
את דפי האורז מפרידים ומרטיבים במים פושרים למשך 10 שניות, ולאחר מכן מניחים על מגבת. על כל דף אורז מניחים מערום ירקות חתוכים שלא זולגים מחוץ לנייר. את הנייר מגלגלים עד למרכזו ומכניסים את הקצוות פנימה. ממשיכים לגלגל עד לקבלת צורה עגולה אחידה
 
 
הוראות הגשה:
לאחר שהכנו מספר יחידות, חותכים באלכסון ומניחים על צלחת הגשה. מסביב מורחים מנת רוטב כמטבל נלווה
 
 

בתיאבון!

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול