מרכיבים:
250 גרם סינטה
100 גרם אפונה קפואה
אטריות אורז
גמבה אדומה
גמבה צהובה
פלפל ירוק (חריף)
גזר
בצל סגול
6 שיני שום
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
סוכר
שמן שומשום
מלח, פלפל
ג'ינג'ר - חתוך ללא הקליפה 2 סנטימטר
לימון
נבטים
 
 
הוראות הכנה:
את הגמבה האדומה וצהובה, פלפל ירוק, גזר ובצל סגול חותכים לרצועות. את שיני השום פורסים ושומרים בקערה נפרדת. במקביל יש את להפשיר את האפונה
 
 
את אטריות האורז מניחים בקערה עם מים למשך 20 דקות. את הבשר צורבים על מחבת ווק כנתח שלם במשך חצי דקה לכל כיוון ומניחים על קרש חיתוך
 
 
את הירקות החתוכים והשום הפרוס לתוך הווק ומקפיצים למשך דקה. את הבשר חותכים לקוביות של 2 סנטימטר, מוסיפים לווק וממשיכים להקפיץ. לאחר מכן מכניסים את האטריות המושרות לווק
 
 
לבסוף, מוסיפים 60 סמ"ק רוטב סויה, כף סוכר, 3 כפות שמן שומשום ו-2 סנטימטר ג'ינג' חתוך ללא הקליפה לתוך הווק ומקפיצים על לריכוך האטריות. במידה וכמות הרוטב הצטמצמה מאד, ניתן להוסיף רבע-חצי כוס מים לווק
 
 
הוראות הגשה:
לתוך קערת הגשה מניחים את התערובת המוקפצת ומעליה מפזרים את האפונה, מיץ המופק מלימון אחד ונבטים
 
 

בתיאבון!

_______________________________________________________________

צילום: אורן כהן

בניית המתכון: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול