מרכיבים:

8-10 כרעיים

10 יח' תמרים ללא חרצן

2 כפות דבש

1 כוס רוטב טריאקי מקסצ'אפ

2 יח' בצל לבן פרוס

10 גבעולי טימין

מלח ופלפל

2 כוסות פריקי

3-4 יח' בצל ירוק פרוס

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

1 לימון

 

קרדיט צילום: אורן כהן

 

הוראות הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את העוף עם מרכיבי הרוטב: תמרים, דבש, טריאקי, בצל לבן, טימין, מלח ופלפל. מסדרים בשכבה אחת בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ- 40 דק'.

 

קרדיט צילום: אורן כהן

 

שוטפים את הפריקי היטב, מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך כ 20 דק' לאחר הרתיחה ומסננים. לפני ההגשה מחממים שמן זית בסיר או במחבת מוסיפים את הפריקי והעשבים מתבלים בלימון מלח ופלפל.

 

קרדיט צילום: אורן כהן

 

הצעת הגשה:

בתבנית או בצלחת הגשה שמים מצע נדיב של פריקי ומסדרים מעליו את נתחי העוף

 

קרדיט צילום: אורן כהן

 

בתיאבון!

 

קרדיט צילום: אורן כהן