עוף בטריאקי ודבש מוגש עם פריקי עשבים
פרויקט מיוחד לקראת ראש השנה מביא לכם מגוון מנות חג שיגרמו לסועדים סביב השולחן ללקק את האצבעות. בתיאבון וחג שמח!
מרכיבים:
8-10 כרעיים
10 יח' תמרים ללא חרצן
2 כפות דבש
1 כוס רוטב טריאקי מקסצ'אפ
2 יח' בצל לבן פרוס
10 גבעולי טימין
מלח ופלפל
2 כוסות פריקי
3-4 יח' בצל ירוק פרוס
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
1 לימון
קרדיט צילום: אורן כהן
הוראות הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את העוף עם מרכיבי הרוטב: תמרים, דבש, טריאקי, בצל לבן, טימין, מלח ופלפל. מסדרים בשכבה אחת בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ- 40 דק'.
קרדיט צילום: אורן כהן
שוטפים את הפריקי היטב, מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך כ 20 דק' לאחר הרתיחה ומסננים. לפני ההגשה מחממים שמן זית בסיר או במחבת מוסיפים את הפריקי והעשבים מתבלים בלימון מלח ופלפל.
קרדיט צילום: אורן כהן
הצעת הגשה:
בתבנית או בצלחת הגשה שמים מצע נדיב של פריקי ומסדרים מעליו את נתחי העוף
קרדיט צילום: אורן כהן
בתיאבון!
קרדיט צילום: אורן כהן