1. קיש חצילים משפחתי מפנק

 

מצרכים וציוד:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

 

לרוטב רויאל:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) "תנובה"

3 ביצים, טרופות

קמצוץ מלח ופלפל

 

לירקות:

8 זיתי קלמטה מגולענים

חצי חציל חתוך לקוביות ללא קליפה

פלפל אדום חתוך לקוביות

חצי בצל סגול חתוך לקוביות גדולות

קמצוץ מלח ופלפל

4 כפות שמן זית

 

לטופ:

חצי גליל פרומעז חתוך לפרוסות

 

אופן הכנה

?מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים את התבנית בבצק, מהדקים היטב, חותכים את השולים עם סכין ומכניסים למקפיא עד למילוי.

קולים את הירקות עם השמן מלח ופלפל. מסדרים בתבנית על גבי הבצק.

יוצקים את הרויאל מעל ומניחים את טבעות הפרומעז מעל.

אופים בתנור למשך כ40 דקות.

מגישים חם ובתאבון

 

* ואם בא לכם - אפשר עם כל מילוי ירקות אחר - תירס ועשבי תיבול, קישואים - ומה לא?

(צילום: אבישי פינקלשטיין, onlife)

 

קראנץ שמרים עלים חלומי

 

מצרכים וציוד:

?2 תבניות אינגליש קייק

1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים חמאה של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה

 

1 ביצה, טרופה

סירופ סוכר – רבע כוס סוכר ורבע כוס מים רותחים

 

מילוי גבינה:

1 חבילה של גבינה למאפים 9%

6 כפות סוכר

100 גרם פירות יער

 

אופן הכנה:

?מערבבים את כל חומרי המילוי יחדיו.

פורשים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל- 2 מלבנים שווים ומורחים מעל כל מלבן מחצית מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה באמצע לאורכה וקולעים לצמה.
מניחים את עוגות הקראנץ בתבנית האפייה ומורחים בחלמון ביצה. משאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (160 צ.) כ- 40 דקות, עד הזהבה.

מורחים בסירופ סוכר

 

 

טארט עגבניות קלויות 

1 חבילה (900 גרם) בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה

1 ביצה טרופה

 

קילו עגבניות שרי צבעוניות חצויות

6 שני שום פרוס דק

6 גבעולי טימין

מלח ופלפל

6 כפות שמן זית

 

2 יחידות פטה כבשים 5%

חבילה של בזיליקום

 

אופן הכנה:

קורצים עיגולים מהבצק  (הגודל המומלץ -  12 ס"מ)

מורחים את הבצק בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכרבע שעה או עד הזהבת הבצק.

מערבבים את העגבניות וחומרי המילוי ביחד וצולים בתנור בחום של 130 מעלות למשך כשעה וחצי.

 

מרכיבים את הטארט:

בעזרת כף יוצרים גומה במרכז העיגול האפוי ומניחים עליו כ 50 גרם גבינה מגורדת

ומסדרים מסביב את העגבניות הצלויות.

מחממים בתנור בחום של 180 מעלות לכחמש דקות, מוציאים ומקשטים בבזיליקום טרי ומגישים.