איך לשלב קטניות בתזונת ילדיכם?
אפשר גם אחרת: מתכון לקציצות עדשים
X
קטניות עושים באהבה

גם טעים, גם מזין: סלט עדשים כתומות עשיר ומפתיע

0
0
SHARES

ארוחת ערב החג תמיד מצריכה ממני להמציא את עצמי מחדש. והפעם- מנה ראשונה ועל הדרך, גם מזינה. באחד מנסיונותיי החוזרים ונשנים עליתי על סלט לא פחות ממעולה המבוסס על עדשים כתומות. סלט מיוחד ומפתיע, טעים מאוד ומלא בכל טוב. בעיקר בבריאות. קרין שי השתתפה בקבוצת הנסייניות של סוגת

קארין שי | 26.09.16

עוד כמה ימים ערב החג ואנחנו כבר מתכוננים ומכינים את התפריט אותו

נגיש בשולחן החג.

 

כמו בכל שנה, גם השנה אני אהיה זו שאחראית על נושא הקינוחים רק שבחג הזה החלטתי להגדיל ראש ולקחת על עצמי גם מנה ראשונה. כפרסונה שהכי סומכים עליה בכל הקשור למזון והכנתו, ברור שההחלטה שלי התקבלה בשמחה בקרב המשפחה.

 

אז מנה ראשונה אמרנו? מה עוד פעם דג? מתחשק לי משהו מפתיע ועם זאת מבטיח. אני אלך על סלט,אבל לא סתם סלט.

 

הסיבה הנוספת שבגללה החלטתי להכין סלט היא העובדה שלאחרונה התברר לי שרמת הברזל שלי נמוכה מאוד(אחרי לידה וכאלה...) ואני מנסה בדרכים טבעיות לשפר ולהעלות את ערכי הברזל שלי.

 

ידוע לכל שבעדשים כתומות יש המון ברזל(ואבץ וחומצה פולית ועוד כמה דברים מצויינים) ואני מנסה ומתנסה במתכונים המכילים את הקטניה הכתומה והבריאה הזו .

באחד מנסיונותיי עליתי על סלט לא פחות ממעולה המבוסס על עדשים כתומות. סלט מיוחד ומפתיע, טעים מאוד ומלא בכל טוב ובעיקר בבריאות.

 

סלט שמלבד להיותו צבעוני ויפה הוא נושא עימו ערכים תזונתיים מעולים

שמומלצים לצריכה מקטן ועד גדול.

כאשר הכנתי אותו כל יושבי הבית אהבו ונהנו ממנו.

בדרך כלל כל מה שמתקשר לבריאות, ערכים תזונתיים ועוד פחות מתקבל באהבה אצלי בבית, אבל הסלט הזה הרקיע שחקים באופן מיוחד ואפילו ביקשו שאכין אותו לערב החג.

אז אני בהחלט אכין אותו אבל אחלוק אותו איתכם על הדרך

שתיהנו גם אתם :)

 

והנה המתכון .

שימו לב- הסוד הוא ברוטב..

 

מצרכים :

לסלט:

500 גרם עדשים כתומות סוגת

חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

5 גבעולי נענע

100 גרם חמוציות

100 גרם פקאן סיני מסוכר

גרגרי רימון מרימון שלם

 

לרוטב:

מיץ מלימון וחצי

10 טיפות שמן סומסום מזוכך

חצי כוס שמן זית

כף גדושה גרגירי חרדל דיז'ון

4 כפות סילאן

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כוס מים

 

אופן ההכנה:

את העדשים נשטוף היטב ונשים בסיר להרתחה.

מיד לאחר הרתיחה נוריד מהאש ונשטוף את העדשים ונסנן.

נשאיר לקירור מלא.

 

את הירוקים (כוסברה,פטרוזיליה ונענע) נקצוץ היטב-רק את העלים ללא הגבעולים ונוסיף לעדשים שהתקררו.

 

 

נוסיף את החמוציות,פקאן מסוכר(נחתוך אותו גס) וגרגרי הרימון.

 

 

נערבב הכל ונעבור להכנת הרוטב.

 

בכוס או קערה עמוקה נערבב יחד את כל חומרי הרוטב עד להטמעה מלאה 

 

 

נשפוך לתוך הסלט ונערבב היטב.

 

הכנה מהירה וקלה לסלט לא פחות ממעולה.

אנחנו כמעט וחיסלנו את הסלט כולו עוד לפני שהגיע לשולחן האוכל..