בתור אמא לשלושה, אשת קריירה, רעיה וכל אלה במשרה מלאה כמובן, אני לא תמיד מוצאת את הזמן גם לבשל אוכל מזין למשפחתי.

עובדה שעם יד על הלב מתסכלת אותי ופוגשת אותי מדי יום.

בשנה האחרונה הבנתי שאני יכולה לעשות הכל, בדרך שלי, בסטנדרטים שלי ועם הפשרות שלי כי כמו שאמרו עוד לפני- אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה.

את רב שעות היום אני מבלה במשרד כך שאני לא בדיוק יכולה לשלוט על תזונת ילדיי למעט ארוחת עשר ובמקרים טובים גם בארוחת הערב. אחרי שהפנמתי שזו מציאות חיי,שאני אוהבת אותה ולא מוכנה לוותר על שום אלמנט שמרכיב אותה, התחלתי לחפש פתרונות ראויים לתזונת ילדיי דווקא בארוחות שאני כן נוכחת בהן.

אז התחלתי מזה שלחם לבן כבר לא נכנס הבייתה והוחלף בלחם כוסמין/ מלא/ מחמצת, המשכתי בצמצום כל מוצרי החלב שלא הכרחיים בבית וכאלה שנשארו בתפריט- הפחתנו משמעותית את אחוזי השומן.

הופסקו רכישות מוצרי המזון המתועש והקפוא והתפריט היומי מתבסס ברובו על ירקות,חזה עוף וקטניות על כל סוגן.

אחד הפתרונות שאני הכי גאה בהם זה ממרח העדשים הכתומות שלי. ממרח טעים, מזין, מלא ברזל והכי קל שיש.

 

 

אני פשוט מורחת לילדיי בסנדוויץ לארוחת 10:00 עם פסטרמה\גבינה צהובה\ירקות והם מקבלים ארוחה מזינה,טעימה ומשביעה. מה אני מקבלת? מצפון קצת יותר שקט.

אז הנה לכם המתכון, כדאי לכם. מתכון קליל,פשוט,בריא ויאפשר לכם לישון בשקט בלילה.

מתכון לממרח עדשים כתומות:

כוס עדשים כתומות של סוגת

מלח

פלפל

מיץ מלימון שלם

5 כפות שמן זית

2 שיני שום

צרור פטרוזיליה

מספר עלי בזיליקום קצוצים

 

1.      מבשלים את העדשים במים רותחים עד לריכוך

2.      מסננים את העדשים מהמים ומעבירים לקערה גדולה

3.      מוסיפים את כל המרכיבים לקערה: שמן זית,מלח פלפל לפי הטעם,מיץ לימון,שיני השום,הפטרוזיליה ועלי הבזיליקום

4.      מערבבים הכל ביחד בבלנדר ידני כדי שהמרקם לא יהיה דליל במיוחד

5.      טועמים,מתקנים לפי הטעם

והנה לכם ממרח עדשים בייתי קל להכנה וטעים להפליא

 

 

בתאבון