דלג
אני עדיין זוכרת את הנסיעה הראשונה שלנו עם הילדה לצימר בצפון. פתאום היא צריכה לישון בחדר זר וקטן, במיטה שהיא לא מכירה, בלי המשחקים שלה ובלי הסרטים שהיא אוהבת. הגענו ביום חמישי בערב, ועד שהתארגנו - גילינו שלא ממש תכננו מה עושים מחר. מצאנו את עצמנו מבזבזים זמן יקר על חיפושים, מתקשרים לבעלי הצימר ושואלים מה הם ממליצים לעשות מחר עם הקטנה, מקבלים מהם כל מיני ברושורים עם מספרי טלפון ומקווים שמישהו יענה לנו בשעה כזאת.
אבל אפשר גם אחרת. עם פתיחת עונת החופשות, כדי שתוכלו להתכונן כהלכה לבילוי משותף עם הילדים - קטנים כגדולים, ריכזנו עבורכם כמה מהפעילויות הייחודיות יותר של הקיץ.
מטמון בערבה, עין יהב, ערבה
בסיס נהדר לטיולים ופעילויות, ייעוץ והדרכה למסלולי טיולים ברכב, ברגל ובאופניים.
האטרקציה המרכזית: קיר טיפוס אתגרי המתאים לילדים. בעל המקום דואג לאבטחת הילדים מהקרקע, והעלות של הבילוי היא סמלית, למטרת כיסוי עלויות הביטוח - 10 שקלים בלבד לילד.
מתאים לגילאים: עד 11
לינה: בבקתות עץ כפריות המאובזרות במיטב הפינוקים: ג'קוזי מרווח, מטבח מאובזר, סלון מצויד במערכת קולנוע ביתית וטלוויזיה בלווין, עליית גג המעוצבת כמו באגדות עם מזרונים להנאת הילדים.
בחוץ חצר פרטית ירוקה עם סוכת פסיפלורה ופינת גריל. לרשות האורחים עומדים בוסתן פירות פורח וגינת תבלינים.
עוד במתחם הצימרים: סוכת זולה ופינות חמד, טבון לפיתות, פינת משחקים לילדים, בריכה לקטנטנים, פינת תוכים.
עוד במושב: בריכת שחייה ומגרש משחקים.
מחירים: זוג שירצה לבלות במקום באמצע השבוע ישלם 400 ₪ ללילה, ובסוף השבוע 600 שקל.
טלפון: 052-8666246
HooHa, כפר תבור, גליל תחתון
האטרקציה המרכזית:HooHa - מלון האופניים הראשון בישראל. המלון הוקם במטרה להפוך את אזור הגליל ל"ארץ האופניים", ומיקומו מאפשר יציאה ישירה לאינספור מסלולים בשטח ובכביש, כולם באזור הגליל והעמקים. HooHa מציע לרוכבים מגוון שירותים, ביניהם: ליווי והדרכה של טיולי אופניים, המלצות ונתוני דרך למסלולים מגוונים בשטח ובכביש, הובלה של הרוכבים ואופניהם אל נקודות תחילת המסלולים ואיסופם חזרה, שירותי תיקון וחילוץ במקרה הצורך, אפשרות לארוחות בשטח ועוד.
מתאים לגילאים: ללא הגבלה, מתבגרים ונוער ייהנו במיוחד
מחירים: השכרת זוג אופני כביש לשעתיים - 70 ₪, אופני שטח - 50 ₪. השכרת אופני כביש ליום - 120 ₪, אופני שטח - 90 ₪. השכרת אופני טנדם (זוגיים) 70 ₪ לשעתיים, 120 ₪ ליום.
השכרת מושב לילד: 25 ₪.
המחירים כוללים קסדה, בקבוק, משאבה וערכת פנצ'רים.
ניתן לרכוש חבילות מוזלות המשלבות רכיבה ולינה במקום לפי הזמנה.
לינה: במלון בוטיק מפואר עם מגוון חדרים לשימושים שונים, בכולם טלוויזיה עם כל הערוצים, הסקה מרכזית ומיזוג אוויר. במקום בריכת שחייה צמודה, ספא ופינוקים נוספים.
במלון חדרים זוגיים שנבנו במתכונת אירופאית, סוויטה מפוארת וענקית ובה מרפסת, ג'קוזי פרטי, חדר נוסף, יין ופינוקים נוספים.
במקום נמצאים גם מעונות (Dormitory) בדיוק כמו בחו"ל, המתאימים ל-8-10 אורחים בחדר, עם לוקרים אישיים לשמירת חפצים יקרי ערך.
מחירים: ב-Dormitory באמצע השבוע - 150 ₪ ללילה לאדם, ובסוף השבוע 180 ₪. בסוויטה - באמצע השבוע 650 ₪ לזוג ובסוף השבוע 850 ₪.
בחדר זוגי רומנטי באמצע השבוע - 480 ₪ לזוג ללילה, ובסוף השבוע 580 ₪.
ניתן להשכיר גם את הווילה כולה, המתאימה ל-20 איש. המחיר באמצע השבוע הוא 3,500 ₪ ובסוף השבוע 4,500 ₪ . המחירים כוללים ארוחת בוקר מפנקת.
טלפון: 077-7080524, 054-8070524
וילה ויטראז', בית הלל, גליל עליון
איריס וגלי אולשנסקי מבית הלל הסבו את שטח מטע השזיפים שלהם למתחם אירוח וספא מיוחד, בו הם מממשים את אהבתם לאירוח.
האטרקציה המרכזית: קלאב ויטראז' - מבנה עץ גדול הפתוח 24 שעות ביממה, מציע לאורחי המקום משחקי ביליארד, שולחן כדורגל וטניס שולחן. השימוש בקלאב הוא לאורחי המקום וללא תשלום.
מתאים לגילאים: ללא הגבלה, מתבגרים ונוער ייהנו במיוחד
לינה: בווילות בנויות אבן, שבכל אחת שני חדרי שינה וסלון. בקומה העליונה חדר שינה נוסף ובו שירותים ואמבטיה נפרדים. הווילות פונות לנוף עמק החולה, הרי נפתלי והר החרמון, ובהן פינוקים כגון יין, עוגיות מאפה ביתי, פירות ועוד. המטבח מאובזר ובסלון טלוויזיה מחוברת ללוויין.
עוד בווילה: ספא המעניק טיפולים מקצועיים, מרפסות ומדשאות פרטיות שבהן נדנדות ריחופיות, פינות ישיבה וג'קוזי מפנק, צמחיה עשירה, בריכות נוי ומפלי מים.
מחירים: באמצע השבוע - 650 ₪ לזוג ללילה, בסוף השבוע - 950 ₪ ללילה.
טלפון: 04-6950893 , 04-6950284
חוויות ניר דוד, קיבוץ ניר דוד, עמק בית שאן
האטרקציה המרכזית: "גן גורו", פארק אוסטרלי ייחודי ובו צמחייה ובעלי חיים שהגיעו היישר מאוסטרליה. כאן ניתן לפגוש קנגורו חופשיים, ללטף ולהאכיל אותם ולשמוע הסברים על הגידול, הרבייה, ההזנה וחיי הקנגורו במקום. ניתן לצפות בקואלות מנומנמות, להכיר את הקזואר המאיים ואת השועל המעופף ולהאזין לשירתן של ציפורים אוסטרליות.
"בעקבות קנגה וקואלי בפארק האוסטרלי" - מסלול חווייתי מיוחד המאפשר להורים ולילדים ליהנות מסיור פעיל המשלב כיף ולימוד. בכניסה למקום מקבלים מפה מפעילה הכוללת חידות, שאלות ופינות האזנה.
מתאים לגילאים: ללא הגבלה, גילאי 3-10 ייהנו במיוחד
מחירים: 39 ₪ למבוגרים ולילדים מעל גיל 3. ניתן לרכוש כרטיס משולב הכולל כניסה לגן השלושה ב-45 ₪ לילד מעל גיל 5, ו-55 ₪ למבוגר.
לינה: בבקתות עץ, בסמוך לנחל האסי אל מול הגלבוע. יש בקתות המתאימות לנופש זוגי, ויש המתאימות לחופשה משפחתית של עד 6 אנשים. בבקתות מטבחון מאובזר במוצרי חשמל וערכת קפה, ויש בהן טלוויזיה מחוברת ללווין, מזגן וג'קוזי. לילדים יש גלריה המחוברת בסולם ומאובזרת במזרונים. מכל בקתה יציאה למרפסת מקורה עם פינת ישיבה. אין אפשרות לבשל בבקתה.
מחירים: באמצע השבוע 760 ₪ לזוג ללילה, בסוף השבוע 900 ₪.
טלפון: 04-6488060 ,04-6488952
תיירות עין זיוון, קיבוץ עין זיוון, צפון רמת הגולן
קיבוץ עין זיוון שוכן בגובה של 1,000 מטר מעל פני הים, בלבו של אחד מאזורי הטבע היפים בארץ.
האטרקציה המרכזית: בימים אלה מתחילה עונת קטיף הדובדבן - מומלץ ביותר! הקטיף מתקיים ב"בוסתן בראשית בגולן", בו ניתן לצאת גם לקטיף של פירות יער, תפוחים, אגסים, ענבים ותאנים.
מתאים לגילאים: ללא הגבלה, גילאי 3-8 ייהנו במיוחד
מחירים: חינם ללנים בצימרים של הישוב. לשאר המבקרים: 30 ₪ למבוגר ו-25 ₪ לילד בגילאי 3-12.
לינה: בקיבוץ מספר אפשרויות לינה ואירוח, החל מבקתות אירוח כפרי ועד לינה בחאן בשטח. בבקתות העץ ג'קוזי וסאונה ולרשות האורחים מגוון אפשרויות לטיפולים ועיסויים בהזמנה למקום. ארוחת הבוקר מוגשת בחדר בתיאום מראש. בחלק מהבקתות יש מקום לילדים בקומת גלריה. בכל בקתה וחדר אירוח יש מטבחון, טלוויזיה, מזגן, פינות מנגל, מדשאות, פינת משחקים לילדים רשת אינטרנט אלחוטית ועוד פינוקים.
חאן האירוח מורכב מ-4 מבנים סוריים עתיקים וייחודיים, המאפשרים לינה קבוצתית ומשפחתית במחיר שווה לכל נפש. במקום אוהלים, יש חדרים גדולים ומחוממים המתאימים ל-8-10 איש. במטבח כלי בישול, מקררים, גז, ולרשות האורחים פינת מנגל הכוללת בנוסף מתקן לפויקה ולהכנת פיתות. המקום מספק מזרונים ומצעים, ויש בו שירותים, מקלחות, מועדון ומטבח משותפים.
מחירים: בבקתות - באמצע השבוע 600 ₪ ללילה ובסוף השבוע 795 ₪, בחדרי האירוח - באמצע השבוע 355 ₪ ובסוף השבוע 430 ₪. המחירים כוללים ארוחת בוקר.
לילה בחאן עולה 90 ₪ לאדם ומותנה בהזמנה קבוצתית, ותוספת של 35 ₪ לאדם לארוחת בוקר.
טלפון: 04-6993610
חוות ורד הגליל, ורד הגליל, גליל עליון
האטרקציה המרכזית: חוות הסוסים. ורד הגליל היא אחת מאורוות הרכיבה הראשונות בארץ ולה מסורת ארוכת שנים של טיולי רכיבה על סוסים, במגוון מסלולים הצופים לנוף בקעת גינוסר, הכנרת והרי הגולן. במקום מוצעות מגוון אטרקציות רכיבה, כאשר הלנים בחווה מקבלים 10% הנחה.
■ רכיבה על פוני - מתאים לגילאים: שנתיים עד 8
משך הפעילות: במשך 5-10 דקות
מחירים: 20 - 35 ₪ לסיבוב
■ שיעורי רכיבה - מתאים לגילאים: 8 שנים ומעלה
משך הפעילות: חצי שעה או יותר
מחירים:החל מ-128 ₪, עם הנחה לנרשמים לסדרת שיעורים.
■ טיולי רכיבה- מתאים לגילאים:10 שנים ומעלה
מותאמים לזוגות או לקבוצות בהדרכת מדריכים מוסמכים. בתחילת הטיול הרוכבים יקבלו הדרכה ממדריך הטיול ויצאו לטיול בעקבותיו. יכולים לצאת לטיול עד 14 איש. למנוסים ולהרפתקנים מציעה חוות הרכיבה טיולים ארוכים לעבר הכנרת או הרי הגליל, לאורך הירדן ורמת הגולן. ישנם מסלולי טיול יומיים, ליליים תחת הירח וטיולים למספר ימים.
משך הפעילות: שעה / שעתיים / חצי יום או יותר
מחירים: 128 עד 500 ₪ לאדם
לינה :בבתי נופש מעץ ואבןבזלת מקומית, המאובזרים בפינת קפה, מזגן, טלוויזיה בלווין ו-DVD. ברוב היחידות גם ג'קוזי מפנק, וכמובן מרפסת פרטית עם נוף להרי הגליל, לגולן ולכינרת יחידות הנופש מגוונות - סוויטות, בקתות עץ וקוטג'ים, ומאפשרות חופשה רומנטית בזוגות, חופשה משפחתית או חופשה משותפת לקבוצה גדולה.
עוד בחווה: מדשאות, צמחייה רבה, ערסלים, פינות צל ומשחק לילדים.
מחירים: באמצע השבוע - 585-696 ₪ לזוג ללילה, בסוף השבוע - 810-959 ₪ ללילה.
טלפון: 04-6935785
ג'ימי ג'יפ, גבעת יואב, דרום רמת הגולן
האטרקציה המרכזית: טיולי ג'יפים עם חברת "ג'ימי ג'יפ" הידועה והוותיקה בגולן. ג'ימי וציפי, בעלי החברה, מכירים את כל פינות החמד בגולן וישמחו לחלוק עמכם את הידע ולהמליץ על טיולים ובילויים באזור.
מתאים לגילאים: ללא הגבלה, מתבגרים ונוער ייהנו במיוחד
מחירים: 680 ₪ לטיול. לאורחי המקום 500 ₪ בלבד.
לינה: בסוויטות עץ שלכל אחת מהן 2 קומות, מטבחון מאובזר, ג'קוזי מפנק, אינטרנט, טלוויזיה בכבלים, מערכת קולנוע ביתי, מיזוג, מרפסת מרווחת הפונה אל הדשא המשותף, ובחצר פינת מנגל פרטית.
מחירים: באמצע השבוע - 600 ₪ לזוג ללילה, בסוף השבוע - 800 ₪ ללילה.
עוד במושב: בריכת שחייה הפתוחה לאורחי המקום ללא עלות.
טלפון: 04-6763406 ,052-4204222
■ המידע באדיבות מערכת אתר הפנאי והנופש weekend.co.il


סה"כ תגובות: 4
פרסום תגובה חדשה
תגובות
ללא תוכן
הצימר "מטמון בערבה" בעין יהב מומלץ מאד, בלי קשר לקיר טיפוס.
למעשה ביליתי שם סופשבוע שלם בלי להבחין בקיר הזה בכלל...
ללא תוכן
אם עדיין לא עולים/יורדים חופשי במדרגות אז לא כדאי, כי חדר השינה של הילדים הוא בגלריה.