החומרים (לתבנית גדולה):

2 חצילים בינוניים

7 תפוחי אדמה

6 עגבניות

בצל

שום - חצי ראש קלוף ופרוס

2 גמבה

כוס טחינה

כוס פירורי לחם

חצי צרור פטרוזיליה

חצי כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

קופסת רסק עגבניות קטנה

כורכום , פפריקה , מלח פלפל – לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

מכינים רוטב עגבניות בסיסי – מטגנים בצל, שום, גמבה, עגבניות, מוסיפים קצת סוכר וגם קופסת רסק קטנה (אחרי שהכול התרכך) אפשר גם פלפל חריף. מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה. מניחים 2 שכבות תפ"א וחציל חתוכים לעיגולים, ביניהן שמן זית ותבלינים ולימון ורוטב עגבניות. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות (בודקים שתפ"א רכים) ואז מערבבים טחינה, פירורי לחם ומים לרוטב סמיך – שופכים מעל ומכניסים לתנור לחמש עשר דקות עד שמבעבע. 

 

**אפשר לעשות גם בטטה וקישואים במקום .

 

 

לדף הפייסבוק "בריאה"