מתכון: עוגת גבינה עם פירורים ופקאנים מסוכרים
הבן שלי חוגג יומולדת ורציתי להכין לו עוגה.
אופס... הלך לי התנור (ועוד לא קניתי חדש), אז חשבתי על עוגה ללא אפייה.
היות שכבר חלפו שבועיים מאז חג השבועות, אפשר לדעתי לחזור ולהכין עוגות גבינה!
לכן, הכנתי לו עוגת גבינה עם פירורים ופקנים מסוכרים.
יצא מעדן!
עוגת יום ההולדת של גל:
ניגש ישר למתכון....
עוגת גבינה עם פירורים - חלומית
המרכיבים
פירורים (תחתית + ציפוי)
200 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
80 גרם חמאה
4 כפות גרנולה משובחת
מלית
2 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת
1/2 כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
אינסטנט פודינג וניל
ציפוי
1/2 כוס מהפירורים של התחתית
1/2 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים
2 כפות פיטנס אגוזזי לוז קצוצים
אופן הכנה
- מהדקים את הפירורים לתבנית קפיצית מס' 24 המרופדת בנייר אפייה (בעזרת תחתית של כוס). שומרים 1/2 כוס מהפירורים לציפוי.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
- מערבבים בקערה את הגבינה עם הפודינג ומקפלים פנימה את הקצפת.
- יוצקים על התחתית.
- מערבבים את חומרי הציפוי ומפזרים מעל תערובת הגבינה בתבנית.
- מכסים בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד לשעה לפני ההגשה.
מזל טוב בן!
בתאבון