אבי דוד התחיל את הרומן שלו עם הים כבר מגיל 14 כשבחר ללמוד באקדמיה לדיג בבית ספר הימי מבואות ים מכמורת. (המגמה נסגרה לפני 20 שנה). היום אחרי 50 שנה כדייג ואיש ים, נראה לי שלפי הניסיון שלי דיג וזוגיות הם המתכון לחיי נישואים מאוד מיוחדים.

 

עוד ב- Onlife

למה בננות הן בריאות עבורנו?

הצעה מיוחדת לבילוי של שישי בבוקר: סיור באחוזת בית

טראש דה דרס: טרנד שמלות הכלה שכובש את העולם

 

 

הוא היה דג בשיטת המכמורת. שיטת דיג שרשת גדולה נגרפת על קרקעית הים ואוספת את הדגה. הספינה הייתה ספינה די גדולה כ 15 מטר (כבר לא רואים כאלה ביפו), גריפת הרשת  המשכת כ-חמש שעות במהירות מאוד נמוכה, ואחרי מספר שעות מעלים את ציוד הדייג לסיפון.

 

ואז מתחילה העבודה אמיתית מיון דגים לפי סוגים הכנסתם למקרר הספינה. כל יומיים הספינה נכנסת לנמל אשדוד ופורקת את השלל וישר יוצאת לים להמשך הדיג כך במשך 24 שעות.

 

בגלל צורת העבודה, אבי היה מפליג במשך שבוע שלם וכעבור שבוע היה חוזר הביתה ל שבועיים מנוחה. כששאלתי את אמי איך זה לחיות בצלו של דייג וסוג עבודה מסוג זה, הופתעתי מהתשובה שלה. היא אמרה, שזה בדיוק המתכון הנכון לזוגיות , כשאבא היה יוצא לשבוע וחוזר חלילה כל הכעסים היו נעלמים, והציפייה לחזרה תמיד נתנה לה למה לחכות ולהתרגש מחדש.

 

 

 

 

חוץ מזה, שבגלל שכל כך הרבה זמן נמצאים מחוץ לבית, לומדים גם לבשל, מתכונים מדהימים. הנה מתכון לחריימה אקספרס של אבא שלי:

 

מוצרים :

2 דגי סי בס ? מפולטים (בלי כל עצם)

4 שיני שום חתוכים גס

1 פלפל חריף טרי

1 קופסת מטבוחה 1/2 ק"ג של כל חברה שתרצו.

1 חופן כוסברה

4 פלח לימון חתוכים לרוחב

3 כוסות מים

וכמובן חלה לטבול ברוטב

 

אופן הכנה:

מטגנים כלות עם שמן זיית את השום ופלפל החריף

מוסיפים את המטבוחה והמים והכוסברה.

 

מביאים לרתיחה :

מוסיפים את הדג לעוד 15 דק (הדג מגיע כפילה בלי עצמות זמן בישול קצר)

5 דק לפני סיום הבישול מוסיפים את הלימון.

 

לאתר של שוק דגים