חברי הטוב משכבר הימים מיכאל היה שף במסעדה שלי. תמיד לקראת חג השבועות היה מפתיע אותנו בשילוב מנצח של דגים וגבינות. וללא ספק, הדג המתאים ביותר הוא הסלמון הנורווגי.

הסלמון, כך מתברר, מגיע לארץ פעמיים בשבוע מחוות גידול בנורווגיה. הדגים מגיעים בגדלים מ 4 ? 7 ק"ג לדג.

 

עוד ב- Onlife

ניסיתם כבר אגס בנדיקט: המנה שלא תוכלו להפסיק לאכול

מתכונים לשבועות: מרק כתום עם ברוסקטה ופרמזן

הקאפקייקס הכי טובים בלונדון

 

אז אם אתם רוצים לשלב בין גבינה לדג הטעים הזה, הנה מתכון למאפה המשלב בין השניים, לא תוכלו להפסיק לאכול.

 

 

המצרכים

1.5 ק"ג סלמון בלי עור

  1. בצק עלים
  2. 2 פטריות פרוטבלו
  3. 5 שיני שום קצוצים דג
  4. 1 בצל סגול חתוך דק
  5. 1 גמבה
  6. 1 זוקיני ? חתוך
  7. 1 חב' גבינה בולגרית
  8. 50 גרם חמאה
  9. 1 ביצה
  10. קצת קצח
  11. מלח/ פלפל

 

 

הוראות הכנה

מקפיצים את כל הירקות במחבת יחד עם החמאה . לאחר כמה דק מורידים מאש ומניחים בצד להתקרר.

  1. לאחר שהירקות התקררו מוסיפים את הגבינה.
  2. משטחים ע"ג נייר אפייה את הבצק העלים כך שהיה אפשרי לעטוף את הנתח הדג משני צידיו.
  3. מניחים ע"ג הבצק נתח סלמון אחד ומעליו מפזרים את התערובת של הגבינה והירקות
  4. מניחים את נתח הסלמון השני על תערובת הגבינה והירקות ומקפלים את הבצק מעליהם.
  5. לאחר הידוק הבצק בצידי הדג מורחים מעט ביצה ומפזרים קצת קצח,
  6. אופים 180 עד שהבצק משחים.

 

בתhאבון וחג שמח.