חנוכה הוא החג האהוב עלי. משהו במזג האוויר הקר והגשום, בשילוב מאפה שמרים רך וחם ומתוק, מעורר אצלי מיד חיוך רחב על הפנים. כשמתקרב החג אני תוהה לעצמי מדוע לא מכינים אותם כל השנה. אז נכון שהן לא דיאטתיות בעליל, והן מצריכות מעט השקעה וזמן במטבח, אבל ברגע שהן יוצאות מהסיר וכל הבית מתמלא בריח של חג, אני נזכרת מחדש שהן לגמרי שוות את המאמץ

5 "עצות הזהב" שלי להכנת הסופגנייה המושלמת:
1. מומלץ להשתמש בקמח מסוג שטיבל 2 ( קמח לחם ) –קמח שטיבל מלא בגלוטן, מה שנותן לסופגניה מרקם אוויריר, רך ושומר על הנפח שלהן לאחר הטיגון.
2. מקפידים על לישה ארוכה וממושכת של כ-15 דקות – זמן זה נותן לבצק אפשרות להתאחד, ולגלוטן שבו להתפתח
3. מוסיפים את המלח רק בסוף הלישה – המלח הורג את השמרים, ולכן הוספתו בסוף הלישה מבטיחה סופגניות תפוחות
4. מטגנים את הסופגניות בשמן קנולה או חמניות שחומם ל-170 מעלות -  כך מונעים מהסופגניות לספוג שמן מיותר ולהיות זהובות ופריכות
5. מצננים את הסופגניות כ-5 דקות לפני המילוי שלהן – כך מונעים מהסופגניות להימעך תוך מילוי ושומרים על הצורה התפוחה שלהן ועל האווריריות שבהן

סופגניות קלאסיות
(מתכון ל-25 סופגניות)
60 גרם (1 קובייה + כף) שמרים טריים או 1 שקית + כף שמרית
½ כוס סוכר
½ 1 כוסות מים קרים
1 ק''ג קמח
3 ביצים
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מלח

לטיגון שמן קנולה

 

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים שמרים וסוכר, וממיסים במים קרים, מכסים במגבת ומניחים לכ-15 דקות עד שמופיעות בועות קטנות.
מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, ווניל, ומערבלים כ10 דקות, לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ומעבדים עוד כ2 דקות.
מכבים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל25 כדורים, מעצבים לכדורים חלקים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד להזהבה.

מליות לסופגניות
ריבת תות / משמש
ריבת חלב

שוקולד לבן ופקאנים מסוכרים
מרתיחים 100 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על 200 גרם שוקולד לבן, ומערבבים יחד עם 100 גרם פקאן מסוכר קצוץ דק

ממרח חלבה ביתי
מערבבים יחד 100 גרם טחינה, 100 גרם דבש

גנאש שוקולד מריר
מרתיחים 100 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על 100 גרם שוקולד מריר

 

צ'ורוס
הצ'ורוס היא סוג של סופגניה ספרדית מבצק רבוך.
לעומת הסופגנייה הקלאסית, את הצ'ורוס לא ממלאים, אלא מצפים בתערובת סוכר - קינמון אחר הטיגון או מגישים לצד רוטב גנאש שוקולד מריר או ריבת חלב.

 

החומרים:
¾ 1 כוסות חלב
200 גרם חמאה
½ 1 כף סוכר
קורט מלח

3 כוסות קמח
2-3 ביצים

רוטב גנאש שוקולד מריר:
מרתיחים 100 גרם שמנת מתוקה ויוצקים על 100 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר: חלב, חמאה, סוכר ומלח.
כאשר התערובת הגיעה לרתיחה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק חלק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כ-2 דקות עד הבצק מתקרר מעט.
מוסיפים את הביצים לאט ובהדרגה ( הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, וזה בסדר, עם הלישה הבצק יחזור לעצמו וזה הסימן להוסיף עוד ביצים )
איך יודעים שהבצק מוכן? מעבירים אצבע בבצק והקו מתאר שנשאר בבצק צריך להיסגר חזרה במהירות די איטית.

מחממים שמן עמוק בסיר שטוח, וקושרים חוט תפירה עבה בין שתי ידיות הסיר.
מעבירים את הבצק הרבוך לשק זילוף עם פייה גדולה ומשוננת, ומזלפים צ'ורוס לתוך הסיר, כך שהחוט הנקשר בין הידיות ישמש לחתוך את הצ'ורוס בגודל שנבחר.
מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג ומגלגלים בתערובת סוכר – קינמון או מגישים לצד רוטב.

 

 

מיני סופגניות בננה ללא שמרים
מיני סופגניות נפלאות בצורת כדורים קטנטנים, קלים, מהירים להכנה, ונחטפים השולחן בשניות.

החומרים:
½ כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
¼ כפית קינמון
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
½ כוס חלב
1 בננה מעוכה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
שמן לטיגון

סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שטוח שמן עמוק לטיגון.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה, מוסיפים את המלח,קינמון והסוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הביצה, בננה, וניל ושמן.
מוזגים את תערובת הנוזלים לקערת היבשים ומקפלים בעדינות.
בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצקים כדורים קטנים לסיר ומטגנים כ-4 דקות מכל צד להזהבה.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, ומגלגלים אותם, בעודן חמות, בסוכר.

 

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס