מתכון לפפרדלה קרצופו
מתכון למנה איטלקית קלאסית:פפרדלה קרצ?ופו - ארטישוק רומאי כרישה וקלמטה על בסיס שמן זית עם גבינת פקורינו עשבים טריים שום ולימון
החומרים לשלוש מנות
500 גרם פסטה פפרדלה מבושלת לפי הוראות היצרן
100 גרם גבינת פקורינו
צנצנת תחתיות ארטישוק רומאי חתוך לרבעים
שני גבעולי כרישה חתוכים באלכסון
15זיתי קלמטה מגולענים
3שיני שום פרוסים דק
פטרוזיליה, כוסברה, נענע - בחופן מכל אחד קצוץ גס
גרידה ומיץ מלימון אחד
שמן זית כתית
צילום: אנתולי מיכאלו
אופן ההכנה
מחממים מחבת גדולה מוסיפים שמן זית ומאדים את הכרישה עד שהיא מתרככת מוסיפים את השום ומאדים מוסיפים את הקלמטה ואת הארטישוק מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב' מוסיפים את גרידת הלימון ואת המיץ אחכ את עשבי התיבול ולבסוף את גבינת הפקורינו מגלפים עם קולפן לתוך הפסטה.
מסירים מהאש ומגישים.
** המתכון במסגרת פסטיבל Eatliano בו לוקחות חלק 20 מסעדות ברחבי הארץ ומגישות אוכל איטלקי במחיר של 99 ש"ח.