חומרים ל-6 מנות:

1/2 כוס שמן

1 ק“ג נתח כתף בקר לגולאש עם קצת שומן, חתוך לקוביות

2 בצלים, חתוכים לטבעות

6 שיני שום, כתושות

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה (לא הכרחי)

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1 עגבנייה בשלה ורכה, מגוררת גס

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קימל

מלח ופלפל שחור

לתוספת (לא הכרחי):

3 תפוחי?אדמה, פרוסים וחתוכים לפלחים

1 גזר, פרוס

לארומה (לא הכרחי):

כמה גבעולי רוזמרין טבעי

 

 

אופן ההכנה:

1. נחמם בסיר גדול את השמן. נוסיף את קוביות הבשר, נטגן, נשחים ונסגור אותן היטב. נעביר לכלי אחר.

2. נוסיף לאותו סיר את הבצל ונטגן 5 דקות. נוסיף את השום, הפפריקה, רסק העגבניות, העגבנייה המגוררת ונתבל בכמון, בקימל, במלח ופלפל. נערבב טוב?טוב, כדי שהכול יתאחד למחית.

3. נחזיר לסיר את קוביות הבשר ונכסה במי ברז 
(2 כוסות בערך). נביא לרתיחה, נכסה וננמיך את הלהבה. נבשל כשעה וחצי לריכוך הבשר, ומדי פעם נערבב ואם צריך נוסיף מים.

4. בשלב זה נחליט אם להוסיף פלחי תפוחי?אדמה ופרוסות גזר לתבשיל, או להעביר לתנור (שלב 5). אם הוספנו, נוסיף גם מים (לבישול תפוחי?האדמה), נתקן תיבול ונבשל על להבה נמוכה עוד כשעה ואז נעביר לתנור.

5. נחמם תנור מראש ל-220 מעלות.

6. נעביר את הסיר לתנור למשך 20 עד 30 דקות.

7. אחרי שמוכן, נניח בסיר כמה גבעולי רוזמרין טרי ונסגור שוב את הסיר, כדי שיספוג את הארומה של הרוזמרין למשך חצי שעה נוספת. פלאים, אני אומרת לכם, סיר פלאים.

 

**מתוך ספר המטבח של לייזה פאנלים בהוצאת מודן