6 פינגר פוד'ס שאף ילד לא יעז להחמיץ
כך תארחו מסיבת כיתה בסטייל: 6 פינגר פוד'ס מהממים שיגרמו לילדים להתמוגג מאושר, ולכן מנחת!
כמו כל דבר בחיים שמעורבים בו ילדים, גם אירוח נוטה להיות עניין מורכב לפעמים: לתאם יום בו כולם יכולים לצאת מוקדם מהעבודה, יום בו לכולם יש סידור לילדים, יום בו אין משחק, אין כלים, אין פרק של 'בנות' – בקיצור, אירוח נוטה להיות עניין מורכב לפעמים.
אבל אם כבר החלטת לארח, דאגנו לך לפינגר פוד'ס טעימים, מקוריים ובעיקר, לא מורכבים מדי. תהנו!
1. צבי הפיתה
מרכיבים:
- מיני פיתות
- זיתים ירוקים מגולענים
- ממרח גבינה לבנה/חומוס/אבוקדו וכו'
- קצח
- שקית זילוף
הכנה:
- ממלאים את שקית הזילוף בממרח לבחירתכם
- לוקחים את המיני פיתה ועם סכין חדה ודקה יוצרים 5 פתחים: 1 למילוי הפיתה והכנסת הראש ועוד 4 קטנים יותר לרגלי הצב
- התחילו מחיתוך של 1 ס?מ לראש, צרו חור קטן יחסית בשקית זילוף כדי שהיא תוכל להיכנס אל תוך הפיתה ולמלא אותה היטב (השאירו מקום לרגלי הצב)
- לראש הצב הכניסו ? עד ½ מזית שלם לתוך הפיתה כאשר החור מופנה פנימה וסימן ה+ של הזית מופנה כלפי חוץ
- לרגליים השתמשו ב-2 זיתים: חותכים כל זית לאורכו ומכניסים כל חצי בזהירות למיקום של כל אחד מהרגליים כאשר החלק עם החור מופנה כלפי חוץ הפעם (בניגוד לראש)
- צרו עיניים באמצעות קיסם 2 נקודות קטנות על הראש ועליהן הניחו קצח
- שלבו את הצבים בנוף טבעי עם ירקות נוספים
2. חלזונות מירקות
מרכיבים ליצירת 16 חלזונות:
- 2 מלפפונים גדולים (רזים וארוכים)
- 2 גזרים גדולים
- 6 פרוסות גבינה צהובה
- סכין חדה
- קולפן חד
- קסמי שיניים
הכנה:
- באמצעות קולפן, יוצרים פרוסות לאורכם של הגזר והמלפפון ברוחב של לפחות 2.5 ס?מ
- את פרוסות הגבינה יש לחלק ל-3 עד 4 חלקים
- מניחים פרוסת גזר, מעל פרוסת גבינה ומעל פרוסת מלפפון וכעת גלגלו בעדינות את שלושתם
- צרו מחושי החילזון מגזר בעובי קיסם ובאורך 2 ס?מ
- הניחו בזהירות את המחושים בין שכבת הגבינה לשכבת הגזר
- קשטו את סביבת החלזונות בגינת ירקות וגבינות
3. כפיות שוקולד מתוקות
מרכיבים:
שוקולד מריר איכותי
1/4 מיכל שמנת מתוקה
כפיות
סוכריות צבעוניות
בוטנים
קוקוס טחון
הכנה:
- הרתיחו בסיר קטן מים עד לגובה שליש הסיר ועל גביו קערית עבודה עמוקה
- הכניסו לקערית חופן שוקולד מריר וערבבו מעט
- הוסיפו את השמנת המתוקה והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
- מזגו את התערובת לכפיות ועליהן פזרו בנדיבות סוכריות, בוטנים וקוקוס (ניתן ליצור מגוון שילובים)
- הכניסו ל-10 דקות למקרר
הגשה:
פזרו על גבי צלוחית הגשה קוקוס ובוטנים, והניחו מעל את הכפיות המוכנות
4. פיצה על מקל
מרכיבים להכנת 20 יחידות:
- בצק עלים מרודד
- 3 כפות רסק עגבניות
- טבעות זיתים ירוקים
- פתיתי גבינה צהובה / מוצרלה
- אורגנו
- קורט מלח
- 20 מקלות נייר המותאמים לאפייה בתנור באורך 10 ס?מ
הכנה:
- שימו את בצק העלים לילה לפני במקרר להפשרה
- באמצעות סכין לחיתוך פיצה יוצרים 10 רצועות בעובי 1.5 ס?מ לאורכו של בצק העלים ולאחר מכן חוצים את הרצועות שוב לרוחבם על מנת לקבל 20 רצועות בצק עלים
- בקערה קטנה מערבבים את רסק עגבניות עם מלח ואורגנו ומורחים על כל רצועות הבצק שכבה דקה
- סדרו את טבעות הזיתים הירוקים כאשר על כל רצועה צריכים להיות משהו כמו 3-5 טבעות, לחצו אותם מעט פנימה אל תוך הבצק ומעל פזרו את פתיתי הגבינה
- גלגלו כל רצועה כמו שבלול והדקו את הבצק
- לאחר הכנת שבלולי הפיצה, הכניסו מקל נייר מהחלק בו סיימנו לגלגל את רצועת הבצק עד למרכזו והניחו על תבנית עם נייר אפייה במרווח 5 ס"מ מהשני
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15-20 דקות
5. פנפחורס
מרכיבים להכנת 20 מיני פנקייקים:
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות קמח תופח
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות שמן
- קורט מלח
למילוי:
- ממרח ריבת חלב
- קוקוס טחון לקישוט
הכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי הפנקייק בקערה עד לקבלת בלילה חלקה
- במחבת נונ-סטיק מחממים קוביית חמאה/ שמן ומסירים עודפי שומן עם נייר סופג
- באמצעות מצקת קטנה/כף יוצרים תלוליות קטנות של בלילה לקבלת מיני פנקייקים
- כאשר מתקבלות בועיות קטנות על פני הפנקייקים הופכים בזהירות לעוד חצי דקה-דקה ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
- להרכבת הפנפחורס, חממו את ממרח ריבת החלב במיקרוגל למשך חצי דקה ומלאו קערה נוספת בקוקוס טחון
- מרחו את ריבת החלב על הפנקייק, כסו בפנקייק נוסף ולחצו מעט כדי שהממרח יגלוש מעט החוצה
- גלגלו את דפנות הפנקייק בקוקוס טחון
6. זחל כדורי זיתים
מרכיבים להכנת 50 כדורי זיתים:
- 210 גרם קמח לבן
- ½ כפית מלח
- 125 גרם גבינה לבנה 5%
- 125 גרם חמאה רכה
- 50 זיתים ירוקים מגולענים
- שומשום
הכנה:
- בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הזיתים עד לקבלת בצק רך
- קורצים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס?מ, מכניסים לתוך הכדור זית ומגלגלים
- בקערה נוספת שמים שומשום ומגלגלים את כדור הבצק מכל צדדיו
- מגלגלים את הכדור ביד פעם נוספת
- מניחים את כדורי הזיתים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח של 2 ס?מ זה מזה ואופים למשך 20 דקות עד חצי שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות
- ליצירת זחל, שלבו פרוסת גזר/מלפפון/עגבניית שרי על גבי תבנית מלבנית
- ליצירת העיניים ניתן להשתמש בחתיכות של זית כהה או לשים נקודה של גבינה לבנה ועליה קצח
- את פה הזחל יוצרים באמצעות קליפת עגבנייה
בתיאבון!