המצרכים: 

פילה דג לבן (אמנון/בורי/לברק) 

לרוטב:

שתי כפות תמר הינדי 

בצל 1

4 שיני שום 

כף שמן זית 

מלח 

פלפל 

כפית קמח

 

מנה מהמטבח הגרוזיני לערב החג: דג ברוטב סטאני

 

הכנת הרוטב: 

קוצצים את הבצל והשום, מחממים מחבת עם כף שמן זית,

מטגנים את הבצל

מוסיפים את השום והתמר הינדי ומערבבים

מוסיפים מלח ופלפל 

 

הכנה של הדג: 

מנקים שני פילטים.

מקמחים מעט את הצד עם העור ומטגנים קלות את הפילה. 

מורחים בנדיבות את הפילה בצידו העליון ברוטב 

לאחר מכן מכניסים את הפילה לתנור ל-7 דק ב180 מעלות .

 

מגישים עם פלח לימון

מצלחתים ונהנים