מנה מהמטבח הגרוזיני לערב החג: דג ברוטב סטאני
מנה קלילה להכנה שלא מצריכה זמן ממושך במטבח של מסעדת 'טש וטשה' חמארה גרוזינית מודרנית
המצרכים:
פילה דג לבן (אמנון/בורי/לברק)
לרוטב:
שתי כפות תמר הינדי
בצל 1
4 שיני שום
כף שמן זית
מלח
פלפל
כפית קמח
הכנת הרוטב:
קוצצים את הבצל והשום, מחממים מחבת עם כף שמן זית,
מטגנים את הבצל
מוסיפים את השום והתמר הינדי ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל
הכנה של הדג:
מנקים שני פילטים.
מקמחים מעט את הצד עם העור ומטגנים קלות את הפילה.
מורחים בנדיבות את הפילה בצידו העליון ברוטב
לאחר מכן מכניסים את הפילה לתנור ל-7 דק ב180 מעלות .
מגישים עם פלח לימון
מצלחתים ונהנים