מקרון שוקולד מריר, קפה והל
עוגיות צרפתיות נפלאות ונימוחות עם מלית שוקולדית ומיוחדת, לא רק לפסח.

250 גרם אבקת שקדים
30 גרם קקאו
400 אבקת סוכר
170 גרם חלבון בטמפרטורת בחדר
70 גרם סוכר

מערבבים יחד את כל היבשים.
מקציפים את החלבון יחד עם הסוכר למרנג יציב מאוד ומקלים עם תערובת היבשים.
מעבירים לשק זילוף עם פייה בקוטר 11 מ"מ.
מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפיה ומזלפים מקרונים במרווח של כ4 ס"מ זה מזה.
מייבשים בטמפרטורת החדר את המקרונים כחצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, כ-14 דקות.

 

מקרון שוקולד מריר, קפה והל

מקרון שוקולד מריר, קפה והל. צילום: shutterstock

 

גנאש קפה והל

400 גרם שמנת מתוקה
30 גרם קפה מגורען
פולי הל לפי הטעם

600 שוקולד מריר

מביאים לסף רתיחה את השמנת יחד עם הקפה וההל, מוזגים מעל השוקולד המריר ומערבבים.
מקררים בטמפרטורת החדר כשעה, מעבירים לשק זילוף עם פייה עגולה בקוטר 11 מ"מ וממלאים את המקרונים.

שומרים את המקרונים במקרר או במקפיא.

נמסיס
היא עוגת שוקולד עשירה ללא קמח, הקרויה על שם אלת הנקמה המיתולוגית נמסיס
העוגה הזאת מושחטת ושוקולדית במיוחד, נפלאה לצד גלידת וניל איכותית או קצפת ללא סוכר ( העוגה מספיק מתוקה כשלעצמה )

תבנית בקוטר 26 ס"מ
 

החומרים:

340 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% מוצקי קקאו)

230 גרם חמאה

5 ביצים

250 גרם סוכר

125 מ"ל מים

 

 

אופן ההכנה:

 מחממים את התנור ל150 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מחממים בסיר קטן את המים יחד עם 150 גרם סוכר ומביאים לרתיחה.
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר ובו מים רותחים ("בן מרי").
מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר כ5 דקות על מהירות נמוכה – בינונית ( חשוב לא להכניס יותר מידי אוויר לביצים על מנת לשמור על עוגה בעלת מרקם דחוס ופאדג'י )
מערבבים את סירופ הסוכר בסיר עם תערובת השוקולד והחמאה המומסים ( חשוב ששני התערובות יהיו חמימות ) ומוזגים בהדרגה לביצים המוקצפות, תוך ערבוב.
מוזגים את התערובת לתבנית ואת התבנית מניחים בתוך תבנית עם שוליים גבוהים.
ממלאים את התבנית החיצונית במים כך שיגיעו ל-1/4 מגובה תבנית העוגה. 

אופים כחצי שעה ב 150 מעלות, עד שהעוגה יציבה, מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לקירור.

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס