חזרתי מהודו המקסימה לפני כמעט שנה, אבל הצבעים, הריחות ,הטעמים והצלילים עדיין זכורים לי כאילו זה היה אתמול. אני זוכרת שהייתי יושבת באיזו מסעדה תמיד הייתי מדלגת על כל התפריט התיירותי והמשעמם (פסטות, חביתות, סנדוויצ'ים וחומוס שמתיימר להיות ממרח חומוס) ועוברת ישר למאכלים המקומיים.אחד המאכלים שהכי זכורים לי ולשאר חברי לטיול לטובה היה המלאי כופתא -כופתאות מתפוח אדמה שטובעות ברוטב עשיר וסמיך של קרם קוקוס או שמנת (תלוי באזור).

 

חברה שלי שטיילה איתי בהודו הגיעה אליי לא מזמן לביקור קצרצר ופינקתי אותה בסיר שלם של המנה הזו, מיותר לציין שאיך שהיא טעמה היא עפה מחדש לעולם הטעמים הקסומים של הודו

 

 

חומרים (לכמות של 20 כופתאות)

3  תפו"א בינוניים
 11/3 כוסות טופו מגורר
3  כפות שקדים
2  כפות חמוציות
1/2 כפית מלח
1/2  כפית פלפל שחור טחון
1/2  כפית בהרט (לא חובה(
 כף קורנפלור או קמח
 פירורי לחם/טמפורה לציפוי
 שמן לטיגון

 

חומרים לרוטב
 בצל גדול
4  עגבניות
 5 שיני שום
250  מ"ל שמנת צמחית לבישול או חלב קוקוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
 כפית שטוחה סוכר

 

אופן ההכנה:

הכופתאות

מבשלים את התפוחי אדמה עד שאפשר לתקוע בהם מזלג בקלות, מוצאים מהסיר מקררים אותם עם מים קרים ומגרדים אותם בעודם חמימים לקערה.
קוצצים את השקדים והחמוציות גס ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הטופו, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים טוב. קורצים עיגולים מהתערובת הדביקה שנוצרה ומגלגלים אותם על פירורי הלחם או הטמפורה. מעצבים את הכופתאות בצורת גלילים. מחממים מחבת עמוקה עם שמן בעומק כזה שיכסה 2/3 מהכופתאות. מטגנים מכל צד עד להשחמה ושמים בצד על נייר סופג.

 

הרוטב

מבשלים את הבצל עד שאפשר לתקוע בו מזלג בקלות (אפשר לבשל אותו יחד עם התפוחי אדמה) חותכים את הבצל לרבעים וטוחנים אותו בבלנדר עד לעיסה חלקה. 

גם את העגבניות אפשר לחתוך לרבעים ולרסק בבלנדר (זה גם אחלה רסק לג'חנון של שבת ). 

קוצצים את השום ומחממים על אש גבוהה סיר רחב או מחבת עמוקה עם קצת שמן.

 

שופכים את רסק הבצל ומערבבים קצת עד שהוא נהיה קצת שחום, מוסיפים את השום הקצוץ מערבבים.

 

מוסיפים את הרסק עגבניות ואת כל רשימת התבלינים תוך כדי ערבוב ונותנים לו קצת לבעבע (לא יותר מדקה).

 

מוסיפים את השמנת לבישול/ חלב קוקוס ומנמיכים את הלהבה לקטנה.

מערבבים עד שמתחיל קצת לבעבע סוגרים את האש ומניחים את הכופתאות בתוך הרוטב 5 דק' לפני ההגשה כדי שיספגו את הטעמים.

אפשר לקשט בכוסברה קצוצה, שקדים קצוצים וקצת חמוציות.