כמות: 6 יחידות

מצרכים:

3 דפי פילו

2 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות מאוד

1 כפית קינמון

2 כפות גדושות סוכר חום

1/2 כוס מים/ יין אדום מתוק

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס

לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
  • מחממים במחבת את קוביות התפוחים (אין צורך בשמן) ומכסים עד שהם מתרככים ומפרישים נוזלים (כ-4 דקות).
  • מוסיפים סוכר ואבקת קינמון ומערבבים. מיד לאחר מכן שופכים מים/ יין אדום מתוק ומערבבים כדקה עד שהרוטב מעט מצטמצם.
  • מעבירים את התפוחים למעבד מזון וטוחנים. מעבירים לקערה, מוסיפים אגוזי מלך קצוצים, מערבבים ומצננים לטמפ' החדר (במידה שהתערובת דלילה, יש להחזיר אותה למחבת לחימום של כדקה נוספת).
  • מחממים תנור ל 190 מעלות.
  • פורסים דף פילו על משטח עבודה. מברישים מחצית מהדף במעט שמן (ניתן להשתמש בספריי שמן) ומקפלים לשני חלקים שווים. חותכים את המלבן שנוצר לשני חלקים שווים ומברישים במעט שמן.

 

 

  • מניחים כף מהמלית במרכז כל חלק (ובצד שבו מתחילים את הקיפול), מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (לא מומלץ לשים יותר מידי מלית, אחרת זה מתבקע באפיה).

 

 

 

 

  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון והתחתון בשמן ואופים 20-25 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים. מפזרים אבקת סוכר לקישוט ומגישים.