המצרכים:

דלורית אחת

חצי כוס עדשים ירוקות מושרות

כוסברה - צרור קטן

נענע - שני גבעולים

לימון - שלם, סחוט

מלח, פלפל, צ'ילי

שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. קודם נשטוף היטב את הדלורית ואז נכניס אותה בשלמותה לתנור. חצי שעה 200 מעלות. תשימו חצי כוס מים בתבנית. האדים יעזרו לה להתבשל. אחרי רבע שעה אני ממליצה לדקור אותה עם מזלג ואם היא מוכנה אז להוציא כי אנחנו לא רוצים אותה רכה מדי.

 

2. במקביל מבשלים את העדשים המושרות ללא מלח ומסננים.

3. מוציאים את הדלורית, חוצים אותה ומוצאים את הגרעינים עם כף.

 

 

 

4. קולפים את הדלורית וחותכים לרבועים גדולים יחסית.

 

 

5. מסדרים בקערה יפה, קוצצים פנימה את הירוקים. מוסיפים את העדשים שהספיקו להצטנן ומתבלים (אני אוהבת הרבה צ'ילי כדי לתת קונטרה למתיקות של הדלורית) לערבב בעדינות ולא הרבה כי אנחנו לא אוהבים דייסה.

 

 

 

לבלוג "בלונים"

לעמוד הפייסבוק שלי