גרגירי קינואה מתובלים, סרטי גזר ומקלות סלק דקיקים עטופים בתוך אצת נורי פריכה. הדרך מהשוק אל הצלחת עוברת הפעם דרך חנות הטבע ואצת הנורי. עלי חסת המשי מחביאים בתוכם את מילוי הקינואה והירקות ובכך שומרים על טריות האצה. מתכון מיוחד מתוך תפריט הקיץ של אמנות המטבח הבריא.

המצרכים:

3 דפים של אצות נורי חצויות לאורכן

כוס קינואה אדומה מושרית לילה ומסוננת היטיב

2כוסות עלי חסה משי טריים שטופים ומיובשים היטיב

1/2כוס סרטי גזר

1/2כוס סלק טרי חתוך לגפרורים דקים

1/2כוס נבטי חמנייה או נבטי ברוקולי טריים

1/2 כוס פלחי אבוקדו

רוטב סויה איכותי

 

אופן ההכנה:

1) מבשלים את הקינואה עם 3/4 כוס מים רותחים כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והגרגירים יבשים, מסירים מהאש ומניחים בצד.

 

2) מכינים את משטח העבודה, מסדרים מחצלת גלגול ולידה צלוחיות ובהם רכיבי המילוי.

 

3) מעבירים את הקינואה לקערה ומתבלים: 1/2 כף חומץ אמבושי, 1/2 כף רוטב סויה, כפית מירין, כפית טחינה גולמית, כמה טיפות שמן שומשום, 1/2 כפית ג'ינג?ר מגורד וחצי ליים סחוט, מערבבים היטיב בעזרת כף עץ, טועמים ומתקנים את התיבול. 

 

4) מניחים שתי אצות נורי על משטח העבודה ומרפדים בעלי חסה, מניחים תלוליות קטנות של הקינואה האדומה בתוך עלי החסה, ממלאים את קצה האצה בחלק הקרוב אליכם בסרטי גזר, מקלות סלק טרי, נבטי חמניה או נבטי ברוקולי ורצועות אבוקדו.

 

5) מגלגלים בעדינות את האצה לגליל מהודק, מברישים את קצה האצה במעט טחינה ומדביקים.

 

6) ממשיכים כך עם יתרת העלים.

 

7) למראה יפה ניתן לקשור בסרט מבצל ירוק טרי או מעירית.

 

8) מגישים עם רוטב סויה איכותי מתובל בצ?ילי, לימון ומייפל.

 

 

לעמוד הפייסבוק של אמנות המטבח הבריא