המרכיבים:
ליטר מיץ עגבניות (אני השתמשתי בפריגת)
2 ליטר מים רותחים
ענף סלרי שלם עם העלים
3 ענפי פטרוזיליה שלמים עם העלים
כוס עדשים כתומות
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
2 כפות קטשופ
מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
מעט צ'ילי יבש, לפיקנטיות קלה, אופציונלי.
 

אופן ההכנה:
מרתיחים את כל המרכיבים למעט התבלינים בסיר גדול עם מכסה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עם מכסה סגור.

מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 10 דקות, ומוודאים שהעדשים הכתומות רכות ומוכנות.
מוציאים מהסיר את ענפי הפטרוזיליה והסלרי, מגישים בכלי הגשה ואוכלים חם.

 

צילום: shutterstock

 

לעמוד הבישולים של מיכל