אביב הגיע, פסח בא, ליל הסדר באופק ואתם בוודאי שוברים את הראש מה לבשל ואיך להרשים ולחדש עם מנות מקוריות ומיוחדות. בין שאתם המארחים, ובין שאתם מוזמנים והתבקשתם לתרום לשולחן החג מנה או שתיים, הנה 3 מתכונים שאני מאד אוהב, חגיגיים ובלתי שגרתיים.

 

מנה ראשונה: קבב דג ים על קרם עגבניות שרי

כמות ל-4 סועדים:

 

המצרכים הדרושים להכנת הקבב:

500 גרםפילה מוסר ים טחון, נקי מעור ועצמות

1 בצל קלוף, קצוץ דק

כפית ג'ינג'ר מגורר

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף חמאה מומסת

1 כפית צנוברים

1 חלבון ביצה

2 כפות קמח מצה

1 כף גבינת פרמז'ן מגורדת (אפשר לוותר אם אתם שומרים על כשרות)

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

המצרכים הדרושים להכנת קרם העגבניות:

חצי קילו עגבניות שרי תמר חצויות

2 כפות שמן זית כתית

חצי כפית שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית סוכר

4 עלי אורגנו טריים

 

 

אופן ההכנה:

1.    מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הקבב ומכניסים למקרר למשך כשעה.

2.    מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצרים קבבים מהתערובת.

3.    מטגנים את הקבבים במחבת עם מעט שמן. הקפידו לטגן מכל הצדדים עד שהם מוכנים.

4.    מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומאדים בו את העגבניות שרי.

5.    מוסיפים את השום ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.

6.    כאשר העגבניות מאודות טוחנים אותן במעבד מזון יחד עם עלי האורגנו.

7.    מסננים את העגבניות הטחונות לקבלת מרקם חלק.

8.    יוצקים על צלחת את קרם עגבניות השרי, מניחים מעל הקרם את  הקבבים ומגישים.

 

מנה עיקרית: אוכף טלה ממולא חרדל ועשבי תיבול בציר טלה מצומצם

כמות ל-4 סועדים:

 

המצרכים הדרושים:

1 אוכף טלה במשקל 2 ק"ג

1 כף חרדל

1 ענף רוזמרין

1 ענף טימין

1 כפית שום כתוש

רבע כוס שמן זית

אגוז מוסקט

מלח ופלפל

 

המצרכים הדרושים לציר טלה מצומצם:

עצם האוכף

1 גזר גדול חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

חצי כוס יין אדום

1 כף רסק עגבניות

1 ליטר מים

צרור פטרוזיליה

 

 

אופן ההכנה של האוכף:

1.    לבקש מהקצב את האוכף בלי העצם ולשמור את העצם לציר.

2.    לפתוח את האוכף כמו שפותחים דף נייר ולמרוח עליו את החרדל.

3.    לקצוץ את הרוזמרין והטימין ולפזר מעל עם השום.

4.    לגלגל את האוכף כמו רולדה ולקשור בעזרת חוט בישול.

5.    על מחבת גדולה עם שמן זית לסגור את הבשר מכל הצדדים

6.    להכניס לתנור שחומם מראש ל25-30 דקות בחום של 200 מעלות.

 

הכנת ציר טלה מצומצם:

 

1.    להשחים בסיר בינוני את העצם עם מעט שמן.  

2.    להוסיף את הגזר והבצל, לערבב מידי פעם.

3.    להוסיף את השום והיין האדום.

4.    להוסיף את רסק העגבניות ולערבב.

5.    להוסיף את המים והפטרוזיליה ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי.

6.    לסנן את הרוטב לסיר חדש, להחזיר לאש ולבשל עד שהרוטב מסמיך

7.    לתבל במלח ופלפל.

 

 

מומלץ להגיש על מצע פירה או אורז, בתוספת שעועית ירוקה.

 

 

קינוח: מינסטרונה מנגו עם מוס קוקוס

כמות ל-4 סועדים:

 

המצרכים הדרושים למינסטרונה:

2 מנגו גדולים,קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

4 כוסות מים

2 כפות סוכר

חצי כפית גרידת ג'ינג'ר

חצי כפית כוסברה קצוצה

 

המצרכים הדרושים למוס קוקוס:

1 כוס חלב קוקוס

4 חלמונים

40 גרםסוכר

1 כוס שמנת מתוקה או תחליף שמנת להקצפה פרווה

3 חלבונים

1 כפית סוכר

2 עלי ג'לטין

2 כפות אבקת קוקוס

 

 

אופן הכנת המינסטרונה:

1.    מכינים בסיר קטן סירופ מהמים והסוכר. מניחים לסירופ להתקרר.

2.    מניחים את המנגו בקערה, מוסיפים את הסירופ, את הג'ינג'ר והכוסברה,מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

אופן הכנת מוס קוקוס:

1.    מבשלים את חלב הקוקוס עד לרתיחה.

2.    מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר וחלק.

3.    מוסיפים את חלב הקוקוס לחלמונים המוקצפים בהדרגה.

4.    שופכים את תערובת החלמונים המוקצפים לסיר ומבשלים עד לסמיכות ומורידים מהאש.

5.    משרים את עלי הג'לטין במים קרים כ-5 דקות,סוחטים ומוסיפים אותם לחלמונים המוקצפים.,מערבבים היטב ומכניסים למקרר.

6.    מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת,מעבירים לקערה ומכניסים למקרר.

7.    מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומעבירים לקערה.