¾ כוס שמן זית

12 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת

6 שיני שום, פרוסות

1 פלפל חריף, נקי מזרעונים וקצוץ (אפשר יותר)

1 ק"ג עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

4 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות

4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

200 גרם זיתים ירוקים, שבורים ומגולענים

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

מלח, פלפל שחור גרוס

3 חצילים

 

בסיר כבד ורחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את השוקיים עד להזהבה. מעבירים לצלחת.

מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים פרט לחצילים ומבשלים 10 דקות.

במקביל קולים את החצילים על אש גלויה עד שהם משחירים. קולפים וחותכים לפיסות גסות.

מחזירים לסיר את השוקיים, מוסיפים את החצילים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע עד שהרוטב מסמיך - במהלך הבישול מטלטלים את הסיר מדי פעם. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם קוסקוס מלא.

בשר עוף הוא בעל ערך תזונתי גבוה לאחר הבישול, כיוון שתהליך הבישול משנה את מבנה החלבונים של העוף ובכך משפר את איכותם.

 

 

**מתוך ספרו החדש "טעים ובריא"