כמעט 40 שנה עברו מאז נכנסו ילדים למטבח כדי לבשל, בחסות הספר המיתולוגי של רות סירקיס. אז התגלה שלא רק אמהות מדופלמות יכולות להכין ארוחת צהריים, אלא גם ילדים, עם קצת הכוונה ומתכון מתאים, יכולים להפליא בבישולים ולהנות מארוחה מעשה ידיהם. 

 

לכבוד החזרה לבית הספר, רכזנו מספר מתכוני פסטלה קלים ומשובחים, שהילדים יוכלו  להכין לבד ולאכול בהנאה כפולה.

 

 

עוד באון לייף:

 

פסטה ברוטב עגבניות
יהודית אביב, "הלוחשת לאוכל"

מרכיבים:
קופסת שימורים גדולה של עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות קטנה איכותית
2 שיני שום כתושות
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר
1/2 כוס מים רותחים
5-6 עלי בזיליקום טריים חתוכים ביד

 

הכנה:
לחמם שמן בסיר.
להוסיף את העגבניות המרוסקות והשום ולבשל 10 דקות על אש בינונית תוך ערבוב מידי פעם.
להוסיף רסק עגבניות ולערבב.
להוסיף מים רותחים ותבלינים ולערבב.
לטעום, לתקן תיבול . להנמיך את האש להכי נמוך ולבשל 10 דקות. לערבב מידי פעם.
להכניס את הפסטה ולערבב או לחילופין, לשים פסטה בצלחת ולשים מעל את הרוטב

 

 

ניוקי גבינה

רוני מנדלמן, טעימא

חבילה ניוקי מוכן
50 גרם פרמז'ן מגורד
2 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
עגבניה בשלה חצויה

ההכנה:
על ניוקי חם ומוכן מפזרים פרמז'ן ויוצקים שמן זית, מערבבים בעדינות ומוסיפים מלח
חותכים את העגבניה לחצי לרוחב (כלומר, כשבסיס הירוק בצד) וסוחטים פנימה את המיץ שלה
הפסטה מוכנה!

 


 

פסטה ברוטב צהוב

אריאלה פיקסלר אלון, בלוג אוכל "בישול בקצב הסלסה"

חומרים:

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 שמנת מתוקה (200 מ"ל)
2 כפות חמאה או שמן זית (30 מ"ל)
מלח, פלפל

להגשה: רצועות דקיקות של גמבה אדומה

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן או חמאה במחבת  ומאדים 3 דקות עד שהוא הופך לשקוף . מוסיפים את השום ומערבבים  כמה שניות (נזהרים שלא לשרוף את השום). מוסיפים את קוביות הפלפלים הצהובים ומאדים 4-5 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים למשך 3 דקות עד שרותח.

מתבלים במלח ופלפל , טועמים ומתקנים תיבול.

מרסקים בבלנדר מוט עד שהכל הופך לקרם צהוב ואחיד. טועמים שוב ומתקנים תיבול.

להגשה: יוצקים כף או שתיים בצלחת, מניחים את הרביולי או הפסטה מעל ומעטרים ברצועות דקיקות של גמבה אדומה.