אירוח בכלים חד פעמיים הפך כבר מזמן לחלק מתרבות האירוח ועיצוב השולחן. יש הסולדים מסגנון זה ויש כאלה שיאמרו שזו ההמצאה הנפלאה ביותר שששמעו עליה. ענת טופל, מעצבת אירועים, מציעה את העיצוב המיוחד הזה ומזכירה שתכנון מראש והכנה מוקדמת של כל אביזרי האירוח ועיצוב הופכת את עריכת השולחן לקלה ונעימה.
 
כדאי מאוד גם בעיצוב שולחן כזה לצאת מהקופסה ולאו דווקא לבחור בסדרות המוצעות כמו כל השולחן לבן עם פס כסף וכו'. בלו עוד כמה דקות בחנות, אספו דוגמאות של צלחות, הניחו אחת ליד השניה, הוסיפו כמה אופציות של מפיות, כוסות ואביזרים, ותוכלו ליצור שולחן אחר, מעניין ושמח.
 
כל הכלים החד פעמיים נרכשו תוך חצי שעה בחנות מרשת "פעמית סטור".
 
ואלה הפריטים:
מפה: מפה רקומה בלבן מבית סבתא סוניה.
 
צלחות: צלחת של מנה עיקרית מרובעת שחורה מפלסטיק קשיח, עליה צלחת לבנה עגולה עם עיטור עדין בירוק וסגלגל, ולמנה הראשונה צלחת רקועה דמוית קריסטל.
מפיות: מפית בגווני וורוד סגול, מגולגלת בתוך חבק דרמטי דמוי טבעת חותם עם אבן שחורה במרכז.
 
1
צילום: איתיאל ציון
 
פרחים: בגוונים  וורודים – סגלגלים ועוד זרים קטנטנים אישיים הונחו בתוך גביעי "כסף" חד פעמיים. אפשר להניח כאלה ליד כל צלחת ולתת אותם כמתנה אישית לכל אורח. עלות של שקלים בודדים, אפשר להכין ימים אחדים מראש ולשמח מאוד את המקבל/ת.
 
2
צילום: איתיאל ציון
 
אפשר להניח על השולחן שדרה של בקבוקים שונים ובתוכם פרח בודד. במקרה הזה נבחרו נוריות בגוונים. האגוזים הושמו בדלי שקוף שנועד לקרח אבל יכול לשנות את ייעודו בקלות.
 
3
צילום: איתיאל ציון
 
צלחת הפסח: גם היא היא "אולתרה" ממגש שקוף דמוי קריסטל ועליו הונחו 6 קעריות קטנטנות ובתוכן מרכיבי צלחת הפסח.
 
4
צילום: איתיאל ציון
 
נרות: הנרות הונחו בכוסות זכוכית רקועות – לעולם אל תכניסו נר לכלי פלסטיק, כמובן.
סידור הפרחים המרכזי הונח בתוך קערה על רגל (מפלסטיק דמוי קריסטל) שבמקורה הייתה מיועדת להיות קערת סלט. גם כאן הבסיס היה עציצי תבלין וביניהם נעצתי פרחים בגווני סגול וורוד.
 
5
צילום: איתיאל ציון
 
והתוצאה:
 
6
צילום: איתיאל ציון
 
ואילו מנות הולכות עם שולחן הרטרו החד פעמי? גולן ישראלי, השף הראשי של מלון הרודס תל אביב, הכין עבורנו 3 מנות מיוחדות שמתאימות לשולחן חג הרטרו, ולא רק

 

- פרסומי -

לפתוח חומוסייה על שולחן החג

אחלה מגדילה את תפריט החומוסייה של אבי עם 2 טעמים חדשים:

1. החומוסייה של אבי עם זחוק זהבי המקורי - אחוז גבוה של חומוס, טחינה וזחוק חריף

2. מסבחה – חומוס גרוס וטחינה

 

הדרך הקלה לייצר טעם אותנטי בהשראת מתכונים מחומוסיות מקומיות

 

בואו לגלות את הטעמים החדשים בתפריט העשיר של החומוסייה של אבי

 

 

 

גומת חומוס ופטריות מוקפצות

 

מצרכים:

חומוס ממגוון הסוגים הקיימים (מסבחה, סחוג, חלק וכו')

100 גרם פטריות שמפיניון

שמן זית

 

אופן ההכנה:

בעזרת כף מרק לייצור בצלחת הגשה גומה מהחומוס

 

לחמם מחבת עם שמן זית ולהקפיץ קלות את הפטריות ולהעבירם ישירות למרכז הגומה

 

אפשר להוסיף כמו בתמונה, סחוג או פטרוזיליה, פפריקה ועוד

 

9

צילום: איתיאל ציון
 
פילה לוקוס וירקות שורש (ל-10 סועדים)
 
המצרכים:
10 יחידות של פילה לוקוס של 200  גרם.
2 בצל גדול 
2 גזר
2 יחידות כרישה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
3 קישואים
2 צרורות של מנגולד
7 שיני שום.
שמן זית 
מלח גס ,פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
לדג:
מניחים בתבנית אפיה את נתחי הלוקוס ומתבלים אותם עם מלח פלפל ושמן זית , מעסים אותם מעט כדי שיהיו מרוחים בשמן ובתיבול מכל הצדדים
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 14 דקות.
 
מצע של ירקות:
מחממים במחבת שמן זית , מתחילים עם הירקות לפי סדר קשיות (כל הירקות חתוכים גס)
בצל, שום, גזר, סלרי, כרישה ושורשים. כאשר מוסיפים את הירקות בהפרש של דקה אחד מהשני.
 
לבסוף מוסיפים את הקישואים ומערבבים את הכל יחד עוד כדקה. מתבלים, מוסיפים את עלי המנגולד חתוכים לרצועות ומקפיצים יחד. מוציאים.
 
7
צילום: איתיאל ציון
 
סינטה קרם שורשים ורוטב יין (ל-10 סועדים)
 
המצרכים:
לבשר:
נתח סינטה מיושנת של כ 2 קילו
צרור טימין ורוזמרין
מלח גס, פלפל שחור גרוס
שמן זית
 
לקרם / חומוס שמחליף את הקרם:
1 ק"ג תפו"א
1 חבילת חומוס חלק ועשיר בטחינה
1 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
5 שיני שום
1 בצל
מלח, פלפל
 
לרוטב יין:
1 בקבוק יין אדום איכותי
100 גרם סוכר לבן
 
אופן ההכנה:
 
הבשר:
קוצצים  את התימין והרוזמרין ומערבבים יחד עם המלח ,פלפל ושמן זית. מורחים על הבשר.
מחממים תנור ל-250 מעלות כאשר התנור חם מכניסים את הנתח כאשר הוא מונח על רשת (חשוב להניח מתחת לרשת תבנית שכל הנוזלים יטפטפו עליה)
 
סוגרים את הנתח כ-10 דקות בחום גבוה, ואז מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים כחצי שעה
 
בסיום הבישול כדאי לתת לבשר לנח בתנור כ-15 דקות.
 
הקרם:
את כל הירקות מניחים בסיר עם מים חמים ומבשלים עד רכות.
מועכים ביחד ומתבלים.
 
לרוטב:
מכינים קרמל מהסוכר, מוסיפים  עם היין האדום ומצמצמים על אש נמוכה עד קבלת רוטב.
 
לצלחת: עושים גומה מהקרם/מורחים שכבת חומוס נדיבה, יוצקים בפנים את הרוטב ומסדרים את הבשר בצורת מניפה.
 
בתיאבון!