מי לא אוהב לזנייה? לזנייה היא אחד המאכלים הטעימים והנעימים ביותר במטבח – קלה להכנה, טעימה, ובעיקר – מסודרת. בניגוד לרטבי הפסטה ולאופן פיזורם, לזניה מבטיחה פיזור אחיד ומדוייק של הרוטב על עלי הלזנייה, ומאפשרת לאוכל לחוות אותה כמו שתכנן הטבח.

 

אז כדי לסייע לכם להכין את לזניית החלומות שלכם, הנה מתכון קל ופשוט ללזניית גבינות מפנקת, שתוכלו להכין למשפחה ולהתענג על כל רגע.

 

מצרכים ללזניה גבינות

מצרכים לרוטב:

·         חמש עגבניות גדולות

·         בצל

·         חצי כוס עלי בזיליקום טריים

·         שלוש שיני שום

·         תבלינים

·         חצי כוס מים

 

מצרכים לגבינות:

·         זוג גביעי קוטג'

·         שני ביצים

·         כוס גבינת מוצרלה מגורדת

·         כוס גבינת ריקוטה מגורדת

מצרכים ללזנייה:

·         תבנית רבועה גדולה

·         קופסת אטריות ללזנייה

 

הכנת הרוטב:

1. חיתכו את הבצל לרצועות ארוכות, וטגנו אותו במחבת, בשמן זית עד הזהבה.

2. חיתכו את העגבניות לקוביות קטנות, והוסיפו אותן למחבת עם הבצל. כשהעגבניות רותחות, הוסיפו את חצי כוס המים הרותחים וכפית סוכר.

3. קצצו את השום והבזיליקום, והוסיפו אותם לרוטב. תבלו לפי הצורך עם מלח ופלפל.

4. צמצמו את הרוטב – המשיכו לבשל אותו על אש בינונית-גבוהה עד שרוב המים מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ואחיד.

5. העבירו את הרוטב לקערה, והכניסו למקרר לכעשרים דקות.

 

ללזנייה:

1. מערבבים את גביעי הקוטג' וזוג ביצים בקערה גדולה.

2. בתבנית הרבועה מסדרים שני עלי לזניה אחד על השני, ואז מורחים מעליהם כשליש מהרוטב שהכנו מראש, שהתקרר קצת. מעל שופכים כשליש מתערובת הקוטג', ואז מוסיפים כשליש מגבינת הריקוטה והמוצרלה.

3. מעל אלו מוסיפים עוד שני עלים, ואז מעליהם עוד רוטב. חוזרים על התהליך פעם נוספת, עד שלבסוף מתקבלות שלוש שכבות, שבכל אחת מהן יש רוטב עגבניות, תערובת קוטג', גבינה ועלי לזניה.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-25 דקות.

 

בתאבון!