מרק ארטישוק ירושלמי

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

 

·        2 כרשות גדולות פרוסות לטבעות

·        1 שן שום פרוסה

·        4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכות לקוביות

·        2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים

·        1 שורש סלרי בינוני (או 2 בינוניים) חתוך גס

·        2 ק"ג ארטישוק ירושלמי ? קלוף וחתוך לטבעות. נטו יוצא הרבה פחות.

·        2 כפות שמן זית

·        1 כף דבש

·        מעט אגוז מוסקט

·        פלפל שחור  + מלח

 

להגשה - המלצה

·        עירית או פטרוזיליה קצוצה

·        זילוף של שמן זית

·        קרוטונים

·        שמנת חמוצה

 

 הצעה של הקורא אלכסנדר סורקו: לפזר על המרק לפני ההגשה ערמונים קלויים.  

 

אופן ההכנה

1.     מטגנים קלות בשמן את הכרשה עד שהיא הופכת לשקופה. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.

2.     מוסיפים את שאר השורשים, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.

3.     מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה לפחות).

4.     מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט (בזהירות לא להגזים) ודבש וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.

5.     מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.

6.     להגשה, לצקת מהמרק לקעריות, לזלף על כל מנה מעט שמן זית, ולהוסיף אחד או יותר מהמרכיבים שהומלצו להגשה .

 

שיהיה חיים וטעים!