טאבולה מוסר ים

המרכיבים:

200 גרם דג לבן נקי מעור ועצמות

50 גרם בורגול דק/75 גרם מים חמים

10 עלי נענע מופרדים קצוצים

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח ים פלפל שחור גרוס

קרם פרש(למי שאין אפשר לשים לבנה)

מעט לימון כבוש קצוץ דק

 1/4מלפפון קצוץ דק

 

טאבולה מוסר ים

 

אופן ההכנה:

את הבורגול משרים במים החמים ומכסים בניילון נצמד כ10 דקות

את הדג קוצצים דק 

מערבבים את הדג הבורגול הירוקים והמלפפון מטבלים במלח ופלפל לימון ושמן זית 

בנפרד שמים ב3 כפות מעט קרם פרש בתחתית ויוצרים קנל (בעזרת 2 כפות)

מניחים את הקנל שהכנו ומעליו את הלימון הקצוץ ומגישים

 

סלט עלים ופורל מעושן

מרכיבים :

דג פורל שלם נקי

1/2  קילו מלח גס

מעט נסורת לעישון

חסה סלנובה שטופה

חסה ערבית שטופה

צרור ארוגולה שטופה

 4צנוניות פרוסות

חופן אגוזי מלך

6 עגבניות שפיץ

1/4כוס רוטב ויניגרט

מלח ופלפל גרוס

 

סלט עלים ופורל מעושן

 

אופן ההכנה:

ראשית כל יש לשים את הפורל הקערה מכוסה במלח גס(כולו)

שעה שלמה לאחר מכן לשטוף אותו ולייבש 

לקחת סיר רחב ונמוך לכסות את תחתיתו בנייר אלומיניום ,לפזר מעט נסורת ולשים רשת שתיכנס לסיר לשים בתחתית משהו על מנת ליצור הגבהה של 8 ס?מ לפחות 

להניח את הדג מרוח במעט שמן זית ולהדליק אש בינונית עם הסיר מכוסה כ12 דקות עד שהדג מקבל צבע מעושן עמוק 

לאחר מכן לתת לו מנוחה בצד כ10 דקות ואז לנקות אותו בעדינות מן העור והעצמות 

לערבב את העלים עם האגוזים והצנוניות, שרי , וינגרט 

להגיש בקערה ומעל לפזר את הפורל המעושן .