קובה עיראקית במילוי דגים עם טעמים אסייתים, ירקות צלויים במרווה ים תיכוני וקרם לימון על בסיס קרם צמחי (מנה ל-4 סועדים):

 

1. מעטפת קובה סולת:

  • 2 כוסות סולת מושרת במים פושרים עד לספיגת כל הנוזלים
  • חצי כפית כורוכום
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ביצה
  • כף שמן קנולה

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הוראות הכנה:

  • לערבב את כל החומרים ולהוסיף מים בהתאם
  • ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג
  • ליצור שקע בכל כדור בעזרת האצבעות ולמלא אותו במלית הדגים (הוראות הכנה בסעיף הבא)
  • לסגור כל כדור מעל המלית ולהניח על נייר אפייה
  • להרתיח מים ולהוסיף מעט כורכום ומלח
  • להכניס את הכדורים לנוזלים ולבשל כ-15-20 דקות עד שהכדורים רכים

 

עוד מנות בפרויקט:

 

2. מילוי דגים:

  • 4 פילטים של דג לפי בחירה, מומלץ בס או מוסר קצוצים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • בצל סגול קצוץ
  • פלפל אדום קצוץ
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי
  • קצת פלפל שחור גרוס

 

הוראות הכנה:

לערבב את כל המרכיבים יחד

 

3. ירקות צלויים:

  • 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
  • 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
  • 2 כפות זיתי קלמטה
  • חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסא
  • 2 שיניי שום פרוסות
  • 2 כוסות תרד טרי
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

להקפיץ את כל המרכיבים ביחד עד להכנה הרצויה

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

4. קרם לימון :

  • 2 בצלים לבנים מבושלים במים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • חצי כוס קרם צמחי
  • כף גדושה של חרדל דיז'ון גרגרים
  • רבע כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע עד חצי כוס מים פושרים

 

הוראות הכנה:

  • לטחון את כל המרכיבים לקרם חלק
  • לחמם בסיר ולהוסיף מים בהתאם,  שלא יהיה דליל

 

5. ירקות מוקפצים:

  • שתי כוסות של תרד טרי
  • 6 פטריות שמפיניון חתוכות ל4
  • 6 עגבניות תמר קטנות חצויות ל4
  • 2 שיניי שום פרוסות
  • 2 כפות זיתי קלמטה
  • חצי כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים או מקופסה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כף של אורגנו טרי
  • רבע כוס שמן זית

 

הוראות הכנה:

  • להכניס את כל המרכיבים למחבת חמה
  • להקפיץ עד רמת הבישול רצויה

 

6. הרכבת המנה: 

בצלחת הגשה למזוג חלק מהקרם לימון, במרכז הצלחת להוסיף מעט מתערובת הירקות ולהוסיף כ-2 עד 3 כדורי קובה דגים.

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

בתיאבון!

העתיקו קישור שתפו בפייסבוק שתפו במייל שתפו ב-Whatsapp