להכנת העלים:

  • 1 חבילה בצק עלים קנוי (ללא מוצרי חלב/חמאה)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת סוכר

 

להכנת הקרם:

גבינה ללא גבינה:

  • 1 ליטר משקה חלב סויה
  • 75 גרם מיץ לימון טרי ( בין 1 ל2 לימונים )
  • 75 גרם מים

 

הקרם עצמו:

  • 1 כף שמן חמניות/קוקוס
  • 1 מקל וניל
  • 1/2 כפית גרדת לימון
  • 75 גרם סוכר
  • 250 מל"ל קרם צמחי
  • 60 גרם אינסטנט פודינג

 

חומרים לרוטב:

  • 250 גרם פירות יער קפואים
  • 150 גרם סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

* ניתן לקשט עם גרגירי רימון

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

עוד מנות בפרויקט:

 

הכנת המנה:

הכנת רוטב פירות יער:

בסיר קטן נניח את כל המרכיבים ונחמם על אש בינונית, נצמצם עד לקבלת רוטב במשך 8-10 דקות

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הכנת ריבועי העלים:

  • להפשיר בצק עלים 24 שעות לפני עבודה במקרר
  • לפתוח את גליל הבצק ולחצות לשניים (הכי טוב עם מספריים), מחצית נניח במקרר
  • נפרוס נייר אפיה על השיש, נקמח ממש טיפונת ועליו נניח את החלק החשוף של הבצק (יש לקלף את הניילון מהחלק העליון של הבצק בלבד)
  • נרדד מעט את הבצק עד לקבלת משטח אחיד
  • בעזרת גלגלת פיצה נחתוך לריבועים  כ-3 סמ"ר על גבי נייר האפייה (ניתן לחתוך לכל גודל, החיתוך יקבע את גודל המנה הסופית)
  • נפזר באופן אחיד 1 כף סוכר על ריבועי הבצק
  • נמשוך את נייר האפייה מהשיש על תבנית תנור הפוכה

 

אפיית העלים:

  • נכניס את התבנית לתוך תנור מחומם ל-190 מעלות למשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב בהיר
  • נוציא את התבנית ונניח מעל ריבועי הבצק הזהובים נייר אפיה נוסף ותבנית אפיה נוספת כמשקולת (על מנת למנוע התנפחות של העלים)
  • נאפה 10 דקות נוספות
  • נוציא את התבניות מהתנור אל השיש, נחזיק אותן יחד בעזרת מגבת ונהפוך 180 מעלות כך שהתבנית התחתונה תמצא כלפי מעלה
  • נוריד את התבנית העליונה ונייר האפייה
  • נפזר בעזרת מסננת קטנה את אבקת הסוכר על הבצק באופן אחיד
  • נכניס לאפיה אחרונה של כ-5-10 דקות עד לקבלת צבע קרמלי
  • נניח להתקרר
  • נחזור על פעולה זו עם מחצית הבצק הנותר

 

* לשמירה על טריות יש לאכסן בכלי יבש ואטום

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הכנת הגבינה הביתית:

  • בסיר קטן נרתיח מים + מיץ לימון
  • בסיר נוסף נכניס את חלב הסויה לרתיחה, ננמיך את האש ונשפוך את מי הלימון. בעזרת כף עץ נערבב שני סיבובים, ונראה כי נוצרה לנו גבינה
  • משאירים למנוחה כ-10 דקות
  • נשפוך את הגבינה שהתקבלה אל תוך חיתול טטרה המונח בתוך מסננת על קערה גדולה
  • ניתן לגבינה להגיר נוזלים כ-1/2 שעה (לא לסחוט..)
  • קיבלנו גבינת ריקוטה ביתית
  • נעביר לטחינה במעבד מזון/בלנדר מוט ונוסיף ליו את השמן, ווניל, סוכר וגרדת לימון ליצירת קרם גבינה מתוק

 

הכנת הקרם:

  • בקערת המיקסר כשאליה מחוברת המטרפה נניח את הקרם גבינה שקיבלנו יחד עם קרם צמחי ושמנת אינסטנט ונקציף עד לקבלת קרם יציב ונפלא (ממש הקצפה קלה)
  • הקרם מוכן
  • נניח את הקרם בשק זילוף עד להרכבה

 

* ניתן לקחת חלק ממנו ולערבב עם מעט רוטב פירות יער, לקבלת קרם ורוד

 

צילום: בני גם זו לטובה

 

הרכבה:

  • הניחו ריבוע בצק וזלפו מעליו קרם ורוד או לבן בגובה הרצוי
  • ניתן להכין מגדלים בגבהים שונים לעיצוב מיוחד על גבי הצלחת
  • צילחות – צקו שלולית רוטב והניחו מגדלים עומדים ושוכבים לפי טעמכם העיצובי, פזרו רימונים והגישו באהבה

 

בתיאבון וחג שמח!

העתיקו קישור שתפו בפייסבוק שתפו במייל שתפו ב-Whatsapp