כמו רבים אחרים, גם אני גדלתי בבית של אוכלי כל. היו אצלנו תבשילי בקר וקציצות עוף, חמאה בכל מקום והמון מוצרי חלב. מעולם לא ערערתי על כך או שאלתי שאלות. ככה העולם עובד – בני אדם אוכלים חיות וזה טעים לי.

כשהתחתנתי בגיל 19 והתחלתי את חיי המטבח הפרטי שלי, כתבתי ושיפרתי כמה מתכונים של אמא, המצאתי מתכונים משלי, ואהבתי מאוד את העבודה במטבח. באותה תקופה גם חזרתי לאהבתי חסרת הפשרות לסרטים דוקומנטריים. עם הזמן התעניינתי בדוקו אקולוגיה והגעתי לסרטים על תעשיית המזון מהחי, על המשמעות האקולוגית של הבחירה הזו והתפקיד שהיא ממלאת בנזק לכדור הארץ. החלטתי שאני לא לוקחת חלק בסבל של בעלי החיים, התחלתי למחזר, לאכול מזון צמחי ולהכין את רוב הארוחות שלי מאפס.

יחד עם לידת הבן שלנו, החלטנו גם להבריא את המטבח. אני אמא מניקה וכל מה שאני אוכלת –גם הוא אוכל. 
היה חשוב לי לספק לו את נקודת הפתיחה התזונתית הטובה ביותר, אז הכנסתי לבית עוד פירות וירקות, מגוון אגזים וכמובן – דגנים וקטניות שמלאים בכל טוב.

החשש העיקרי שלי היה כמובן – איך אשיג מספיק חלבון?
ואז גיליתי שכל החלבון שהמשפחה שלי צריכה, מגיע מהמזון שאנחנו אוכלים כרגע. מהחומוס במרק, מהאפונה בתבשילים, העדשים הכתומות בקציצות ובשקשוקה, והשעועית עם האורז (שזו המנה שהבן שלי לא יכול לחיות בלעדיה).
בכל אלו יש המון חלבון, סידן וברזל, מינרלים שונים וחומצות אמינו, וכמובן ויטמינים מקבוצות איי, בי וסי – כל אלו חיוניים, בריאים וטעימים. 

את הקטניות אני מאחסנת בצנצנות זכוכית בינוניות, עם עלה דפנה בתוך כל צנצנת. זה טיפ שלמדתי לפני הרבה שנים להארכת חיי המדף שלהן במזווה – מבלי שיופיעו כל מיני זחלים ופרפרים שיפרו את שלוות הבישול שלי.

 

מחוץ לצנצנות, בתוך המזווה עצמו, אני זורקת שיני שום לא קלופות בצורה רנדומלית על המדפים – כדי למזער כניסת חרקים אחרים לא רצויים. 
לא אגזים אם אומר שבכל רגע נתון יש לי כ-15 סוגי קטניות ודגנים במזווה ובמקפיא, שאת חלקן אני משרה ללילה, מבשלת בנפרד, ומקפיאה לפי מנות. 
התהליך הזה בהחלט עוזר לניהול זמנים נכון במטבח – כשיש לי חומוס ומספר סוגים של שעועית מוכנים להכנס לתבשיל בהחלטה של רגע.

 

 

רציתי לשתף אתכן היום במתכון לקציצות עדשים סופר קל להכנה, וטעים להפליא.
המצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות
מיץ מרבע לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2-3 שיני שום כתושות
1 כוס קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
4\3 כוס קמח לבן
מעט שמן 
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (אופציונלי)
מלח ופלפל שחור גרוס.
פירורי לחם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים הכתומות עד שהן מוכנות – איבדו קצת מצבען ונעשו רכות.
2. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, שיני השום, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים.
3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים. 
4. לבסוף מוסיפים את השמן, לפי הצורך. המטרה היא בלילה יחסית צמיגית שיהיה קל לעבוד איתה, 
5. מחממים מחבת עם מעט שמן, קערית עם פירורי לחם, ובינתיים מכינים כדורים בגודל בינוני.
6. משטחים את הכדורים בפירורי הלחם משני הצדדים ומניחים במחבת – מטגנים עד להשחמה קלה.

 ויש לנו קציצות עדשים מושלמות ומזינות

בתאבון