למרינדה:

220 מ"ל מיץ תפוזים

220 מ"ל מיץ לימון

10 גר' ג'ינג'ר טרי מגורד

50 מ"ל סויה

3 שיני שום מעוכים

3 טיפות טבסקו

לערב הכול ביחד ולהשרות את הפרגית למשך הלילה.

 

לעדשים:

1 ק"ג עדשים מושרים כל הלילה

1 בצל חתוך לשניים עם 3 תבליני ציפורן תקועים בתוכו

2 גזרים חצויים

בוקה גרני (פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה)

5 שיני שום

מלח פלפל

2 קילו ארטישוק ירושלמי חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

2 ליטר ציר

שמים את כל המרכיבים בסיר מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים בנייר אפייה ומבשלים על אש

מאוד נמוכה (אם יש צורך יש להוסיף ציר על מנת לכסות את העדשים).

 

הרכבה:

צולים את הפרגית על הגריל או במחבת פסים. מניחים את העדשים על צלחת ועליהם את הפרגית. אפשר לקשת עם פרוסות עגבניה, צ'לי חריף ופטרוזיליה. למרינדה:

220 מ"ל מיץ תפוזים

220 מ"ל מיץ לימון

10 גר' ג'ינג'ר טרי מגורד

50 מ"ל סויה

3 שיני שום מעוכים

3 טיפות טבסקו

לערב הכול ביחד ולהשרות את הפרגית למשך הלילה.

 

 

פרגיות על הגריל במרינדה של תפוזים על מצע של עדשים שחורים וארטישוק ירושלמי

 

הרכבה:

צולים את הפרגית על הגריל או במחבת פסים. מניחים את העדשים על צלחת ועליהם את הפרגית. אפשר לקשת עם פרוסות עגבניה, צ'לי חריף ופטרוזיליה.  

 

**פסטיבל ארטישוק ירושלמי ייערך בין התאריכים 24-26/01 ויכלול למעלה מ-50 מסעדות, ברים ובתי קפה ברחבי ירושלים. במשך שלושה ימים יציעו מנות ספיישל, פיצות מיוחדות, מרקים, קישים, פסטות, תוספות להמבורגר, תבשילים, קינוחים, קוקטיילים, סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, סדנאות בישול ועוד, והכל על בסיס ארטישוק ירושלמי. הפסטיבל נוסד לפני כשנה במטרה לחזק את תרבות הבילוי, הפנאי והקולינריה בירושלים.  

**פסטיבל ארטישוק ירושלמי ייערך בין התאריכים 24-26/01 ויכלול למעלה מ-50 מסעדות, ברים ובתי קפה ברחבי ירושלים. במשך שלושה ימים יציעו מנות ספיישל, פיצות מיוחדות, מרקים, קישים, פסטות, תוספות להמבורגר, תבשילים, קינוחים, קוקטיילים, סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, סדנאות בישול ועוד, והכל על בסיס ארטישוק ירושלמי. הפסטיבל נוסד לפני כשנה במטרה לחזק את תרבות הבילוי, הפנאי והקולינריה בירושלים. 

 

 

**פסטיבל ארטישוק ירושלמי ייערך בין התאריכים 24-26/01 ויכלול למעלה מ-50 מסעדות, ברים ובתי קפה ברחבי ירושלים. במשך שלושה ימים יציעו מנות ספיישל, פיצות מיוחדות, מרקים, קישים, פסטות, תוספות להמבורגר, תבשילים, קינוחים, קוקטיילים, סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, סדנאות בישול ועוד, והכל על בסיס ארטישוק ירושלמי. הפסטיבל נוסד לפני כשנה במטרה לחזק את תרבות הבילוי, הפנאי והקולינריה בירושלים. 

 
העתיקו קישור שתפו בפייסבוק שתפו במייל שתפו ב-Whatsapp

חם מרחבי הרשת