כמו כל דבר בחיים שמעורבים בו ילדים, גם אירוח נוטה להיות עניין מורכב לפעמים: לתאם יום בו כולם יכולים לצאת מוקדם מהעבודה, יום בו לכולם יש סידור לילדים, יום בו אין משחק, אין כלים, אין פרק של 'בנות' – בקיצור, אירוח נוטה להיות עניין מורכב לפעמים.

 

אבל אם כבר החלטת לארח, דאגנו לך לפינגר פוד'ס טעימים, מקוריים ובעיקר, לא מורכבים מדי. תהנו!

 

1. צבי הפיתה

 

 

מרכיבים:

  • מיני פיתות
  • זיתים ירוקים מגולענים
  • ממרח גבינה לבנה/חומוס/אבוקדו וכו'
  • קצח
  • שקית זילוף

 

הכנה:

  • ממלאים את שקית הזילוף בממרח לבחירתכם
  • לוקחים את המיני פיתה ועם סכין חדה ודקה יוצרים 5 פתחים: 1 למילוי הפיתה והכנסת הראש ועוד 4 קטנים יותר לרגלי הצב
  • התחילו מחיתוך של 1 ס?מ לראש, צרו חור קטן יחסית בשקית זילוף כדי שהיא תוכל להיכנס אל תוך הפיתה ולמלא אותה היטב (השאירו מקום לרגלי הצב)
  • לראש הצב הכניסו ? עד ½ מזית שלם לתוך הפיתה כאשר החור מופנה פנימה וסימן ה+ של הזית מופנה כלפי חוץ
  • לרגליים השתמשו ב-2 זיתים: חותכים כל זית לאורכו ומכניסים כל חצי בזהירות למיקום של כל אחד מהרגליים כאשר החלק עם החור מופנה כלפי חוץ הפעם (בניגוד לראש)
  • צרו עיניים באמצעות קיסם 2 נקודות קטנות על הראש ועליהן הניחו קצח
  • שלבו את הצבים בנוף טבעי עם ירקות נוספים

 

 

2. חלזונות מירקות

 

 

מרכיבים ליצירת 16 חלזונות:

  • 2 מלפפונים גדולים (רזים וארוכים)
  • 2 גזרים גדולים
  • 6 פרוסות גבינה צהובה
  • סכין חדה
  • קולפן חד
  • קסמי שיניים

 

הכנה:

  • באמצעות קולפן, יוצרים פרוסות לאורכם של הגזר והמלפפון ברוחב של לפחות 2.5 ס?מ
  • את פרוסות הגבינה יש לחלק ל-3 עד 4 חלקים
  • מניחים פרוסת גזר, מעל פרוסת גבינה ומעל פרוסת מלפפון וכעת גלגלו בעדינות את שלושתם
  • צרו מחושי החילזון מגזר בעובי קיסם ובאורך 2 ס?מ
  • הניחו בזהירות את המחושים בין שכבת הגבינה לשכבת הגזר
  • קשטו את סביבת החלזונות בגינת ירקות וגבינות

 

 

3. כפיות שוקולד מתוקות

טיפ קטן מתפוזינה:

 

רוצים לצפות במדריך להכנת כפיות שוקולד מתוקות? לחצו כאן כדי ללמוד איך עושים את זה בפחות מדקה!

 

מרכיבים:

שוקולד מריר איכותי

1/4 מיכל שמנת מתוקה

כפיות

סוכריות צבעוניות

בוטנים

קוקוס טחון

 

הכנה:

  • הרתיחו בסיר קטן מים עד לגובה שליש הסיר ועל גביו קערית עבודה עמוקה
  • הכניסו לקערית חופן שוקולד מריר וערבבו מעט
  • הוסיפו את השמנת המתוקה והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
  • מזגו את התערובת לכפיות ועליהן פזרו בנדיבות סוכריות, בוטנים וקוקוס (ניתן ליצור מגוון שילובים)
  • הכניסו ל-10 דקות למקרר

 

הגשה:

פזרו על גבי צלוחית הגשה קוקוס ובוטנים, והניחו מעל את הכפיות המוכנות

 

 

 

4. פיצה על מקל

 

 

מרכיבים להכנת 20 יחידות:

  • בצק עלים מרודד
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • טבעות זיתים ירוקים
  • פתיתי גבינה צהובה / מוצרלה
  • אורגנו
  • קורט מלח
  • 20 מקלות נייר המותאמים לאפייה בתנור באורך 10 ס?מ

 

הכנה:

  • שימו את בצק העלים לילה לפני במקרר להפשרה
  • באמצעות סכין לחיתוך פיצה יוצרים 10 רצועות בעובי 1.5 ס?מ לאורכו של בצק העלים ולאחר מכן חוצים את הרצועות שוב לרוחבם על מנת לקבל 20 רצועות בצק עלים
  • בקערה קטנה מערבבים את רסק עגבניות עם מלח ואורגנו ומורחים על כל רצועות הבצק שכבה דקה
  • סדרו את טבעות הזיתים הירוקים כאשר על כל רצועה צריכים להיות משהו כמו 3-5 טבעות, לחצו אותם מעט פנימה אל תוך הבצק ומעל פזרו את פתיתי הגבינה
  • גלגלו כל רצועה כמו שבלול והדקו את הבצק
  • לאחר הכנת שבלולי הפיצה, הכניסו מקל נייר מהחלק בו סיימנו לגלגל את רצועת הבצק עד למרכזו והניחו על תבנית עם נייר אפייה במרווח 5 ס"מ מהשני
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15-20 דקות

 

5. פנפחורס

 

 

מרכיבים להכנת 20 מיני פנקייקים:

  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן
  • קורט מלח

 

למילוי:

  • ממרח ריבת חלב
  • קוקוס טחון לקישוט

 

הכנה:

  • מערבבים היטב את כל חומרי הפנקייק בקערה עד לקבלת בלילה חלקה
  • במחבת נונ-סטיק מחממים קוביית חמאה/ שמן ומסירים עודפי שומן עם נייר סופג
  • באמצעות מצקת קטנה/כף יוצרים תלוליות קטנות של בלילה לקבלת מיני פנקייקים
  • כאשר מתקבלות בועיות קטנות על פני הפנקייקים הופכים בזהירות לעוד חצי דקה-דקה ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
  • להרכבת הפנפחורס, חממו את ממרח ריבת החלב במיקרוגל למשך חצי דקה ומלאו קערה נוספת בקוקוס טחון
  • מרחו את ריבת החלב על הפנקייק, כסו בפנקייק נוסף ולחצו מעט כדי שהממרח יגלוש מעט החוצה
  • גלגלו את דפנות הפנקייק בקוקוס טחון

 

 

6. זחל כדורי זיתים

 

 

מרכיבים להכנת 50 כדורי זיתים:

  • 210 גרם קמח לבן
  • ½ כפית מלח
  • 125 גרם גבינה לבנה 5%
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 50 זיתים ירוקים מגולענים
  • שומשום

 

הכנה:

  • בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הזיתים עד לקבלת בצק רך
  • קורצים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס?מ, מכניסים לתוך הכדור זית ומגלגלים
  • בקערה נוספת שמים שומשום ומגלגלים את כדור הבצק מכל צדדיו
  • מגלגלים את הכדור ביד פעם נוספת
  • מניחים את כדורי הזיתים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח של 2 ס?מ זה מזה ואופים למשך 20 דקות עד חצי שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות
  • ליצירת זחל, שלבו פרוסת גזר/מלפפון/עגבניית שרי על גבי תבנית מלבנית
  • ליצירת העיניים ניתן להשתמש בחתיכות של זית כהה או לשים נקודה של גבינה לבנה ועליה קצח
  • את פה הזחל יוצרים באמצעות קליפת עגבנייה

 

 

בתיאבון!

העתיקו קישור שתפו בפייסבוק שתפו במייל שתפו ב-Whatsapp