מדי שנה, שבועות לפני חנוכה – הקונדיטוריות מציפות אותנו בשלל סופגניות. כל שנה מנסים להמציא מחדש את הגלגל – עם שלל מילויים, ציפויים וחידושים. כל תוספת כזאת מוסיפה לערך הקלורי של הסופגנייה שמלכתחילה לא דלה בקלוריות. הרי השלוב של קמח לבן וטיגון לא יוצר מזון בריא, מומלץ במיוחד ודל קלוריות. איפה הזמנים שסופגנייה הייתה סופגנייה בלי כל תוספות הלוואי? הדבר היחידי שהיה חשוב זו כמות הריבה.

האם אפשר להפוך את הסופגנייה לדלת קלוריות יותר?

ניסיונות האפייה לא עלו יפה במיוחד, למרות ניסיונות לא מעטים. במבחן התוצאה, או במבחן הטעם הקונים הצביעו ברגליים והעדיפו את הסופגנייה המטוגנת.

העיתונות מלאה בכתבות המזהירות מפני סופגניות. כולם מדברים על כמות השמן שבסופגנייה ועל העובדה שסופגנייה כ-450 קלוריות. מה לומר, ממש נדמה לי שהסופגניות הפכו להיות אויב המדינה.

אני לא באמת חושבת שסופגניות הן אוכל בריאות ובטח לא מעודדת לאכילת סופגניות. אולם, לא ראיתי שאזהרות אנשי הבריאות מורידות ואפילו בשבריר אחוז את צריכת הסופגניות. האזהרות האלה רק תורמות לתחושות האשמה שמצטרפות לאכילת הסופגניות.

איך לא נמנעים אבל לא מגזימים?

אז נכון שסופגנייה "עולה" בערך כ-450 קלוריות ועם תוספות אפילו יותר, אולם אם אוכלים אחת זה בסדר, לא קרה דבר. הבעיה היא לא סופגנייה, אלא סופגניות.

אבל יש לי הצעה - לאכול את הסופגנייה רק כשהיא חמה טרייה ובאמת מעוררת תיאבון. כל כך חבל לאכול בערב סופגנייה שנקנתה בבוקר.

ואם בכל זאת רוצים להקטין את הערך הקלורי של סופגנייה ושתישאר גם טעימה? להכין קטנות. אגב, כמה קטנות ממש לא עדיפות.

הישמרו מכל המאכלים שמסביב - ואגב, לעיתים, המאכלים האחרים של חנוכה הרבה יותר מסוכנים מהסופגניות. כל אחד יודע שסופגנייה היא מוצר עתיר קלוריות, אבל מה עם כל הלביבות? האם כולם יודעים שכל לביבה וכן, גם אלה שעשויים מגזר וירקות נוספים מכילים כ-100 קלוריות ללביבה. ובינינו, מי יכול להיעצר בלביבה אחת?

והמלצה נוספת, נא להגיע לכל האירועים לא רעבים מדי. הרי בדרגת רעב גבוהה מדי ואם זה משולב בעייפות או חס וחלילה במצב של מתח ולחץ, אין סיכוי שנוכל להסתפק בסופגנייה אחת.

שמרו על חגיגיות -  כשאוכלים סופגניות או כל דבר טוב אחר, נא להתלבש חגיגית, וכשאוכלים לשיר בלב את השיר המתאים כל כך "אלי, אלי, שלא ייגמר לעולם".

חג שמח!!

 

העתיקו קישור שתפו בפייסבוק שתפו במייל שתפו ב-Whatsapp