6 גדג'טים מבריקים שכל מי שמארח צריך בבית

לימדו אותנו שאין בחיים קיצורי דרך ושאין ארוחות חינם. זה נכון ברוב המקרים, אבל בכל הנושא של אירוח ובישול – יש המון גדג'טים וטיפים שאפשר לאמץ כדי להקל על החיים ולשדרג את מלאכת האירוח, במיוחד אם האורחים כבר עומדים בפתח הבית. מה למשל? ליקטנו עבורכם כמה גדג'טים שכדאי לאמץ.

מחבת אחת, כמה מנות

כל אחד ואחת מכיר את זה: רוצים להכין במקביל כמה מאכלים ולחסוך זמן וכלים לשטיפה. לפעמים זה שימושי כשכל אורח או בן בית מבקש משהו קצת שונה – חביתה / מקושקשת / ביצת עין / אומלט או דרגת עשייה שונה של ההמבורגר שלו, וכן הלאה. כאן נכנסת לתמונה המחבת המחולקת, בסגנון  The MasterPan (אך ניתן למצוא גרסאות דומות ברשתות רבות): המחבת מחולקת לכמה תאים שונים, חמישה במקרה שלפניכם, כך שמיצים ממאכל אחד לא נוגעים בשני – מעולה לטבעונים ולנמנעים ממאכלים מסוימים. אפשר להכין בה במקביל קציצות, המבורגרים, דגים, ביצים, תפוחי אדמה, פנקייקים, ירקות וכל מה שבא לכם לטגן או לחמם.

מספריים לעשבי תבלין

לחתוך עשבי תבלין טריים קטן קטן זה אתגר לא פשוט ליד שאינה מחוברת לגוף של שף. אבל עם מספריים עם כמה סטים של להבים שנמכרות בחנויות כלי הבית, ברשתות ובאינטרנט ובשלל איכויות ומחירים, החל מכמה שקלים לזוג, תוכלו לגרום למנות שלכם להיראות כאילו יד של שף עברה עליהן.

כל מנה תיראה מקצועית ומוקפדת יותר עם קמצוץ של ירק טרי, למשל עירית או פטרוזיליה: מנות אסיאתיות רבות מחייבות טאץ' של כוסברה, מנות קרפצ'ו או סביצ'ה מחייבות עשבי תבלין קצוצים דק-דק, וגם חביתת הירק שלכם תיראה טוב יותר עם חיתוך אחיד של עשבי התבלין שתבחרו עבורה, ועוד ועוד. אמנם הניקוי מצריך מאמץ קל, אבל המחמאות מצורת ההגשה האסתטית שוות את זה.

חגיגת שתייה ססגונית

במקום להציב על השולחן בקבוקי פלסטיק, לכו על סוג של בר אקטיבי שיימשוך את תשומת הלב של כולם: שלוש קומות של שתייה מגוונת לכל טעם וחך ואתם מסודרים עם האירוח. המתקן התלת קומתי הזה יכול להכיל יותר מ-10 ליטרים (3.5 ליטרים בכל מיכל), הוא מתאים לחוץ ולפנים ומסגנן כל שולחן. כדי להוסיף צבע, טעם ועניין, מלאו את המיכל האמצעי במיץ חמוציות בריא ובעל צבע עמוק – אפשר אפילו להוסיף פנימה כמה פירות יער קפואים וקוביות קרח. דיספנסר כזה יעזור לכם באירוח כי הוא ילווה את כל הארוחה ולא תצטרכו לרוץ כל הזמן הלוך ושוב למטבח. והשיחוק? הוא עולה כ-15 דולרים בלבד באתר עליבאבא.

מכסה אוניברסלי המנטרל ריחות

גם מי שאוהב לבשל, לא תמיד שש למלא את ביתו בריחות טיגון (כמו בצל או דגים), במיוחד כשתכף מגיעים אורחים. לבעיה הזו בדיוק יש פיתרון חכם וחדשני: מכסה לסירים ולמחבתות של חברתARIA  (של המותג ROSO מבית רוסולינג) בעל מסנן ייחודי לנטרול ריחות ואדי הבישול. המכסה עשוי זכוכית וסיליקון ומתהדר בפטנט עולמי של פילטר ייחודי הקולט אדים וריחות, ועל הדרך מקצר זמן בחיפוש אחר המכסה המתאים לסיר או למחבת, שכן הוא מתאים לכל סיר או מחבת בקוטר 24 ס"מ ו-28 ס"מ. המכסה גם אוטם היטב את התבשיל ושומר כך על החום עד להגשה.

כל חלה מלמיליאן

אפיית חלות היא עניין מאתגר למדי – לא רק הבצק חשוב, אלא גם ובעיקר הצורה הסימטרית של הצמה. פה נכנסת לתמונה תבנית אפייה לחלה של כוהנת האפייה קרין גורן בשיתוף חברת SILIKOMART האיטלקית, בשידוך של חברת רוסולינג, שפיתחו תבנית סיליקון מושלמת לאפיית חלה כך שהיא תצא בדיוק כמו מהמאפייה הכי משובחת.

התבנית, העשויה 100% סיליקון איכותי עמיד וגמיש באישור מכון התקנים, היא בעלת פטנט ייחודי לייצוב התבנית בדמות חישוק המולבש על התחתית באופן קבוע.לתבנית מצורף המתכון לחלה של גורן, כך שההצלחה מובטחת.

להשיג בוואלה-שופסמאסטר קוק, וגם ברשתות ARCOS CASA, לגעת באוכל, קוק אנד בייק, DOMO ובחנויות כלי הבית המובחרות.

גדג'טים לבעלי OCD

אם אתם אוהבים את החיתוך שלכם מדויק, הנה שני גדג'טים במיוחד עבורכם:

האחד הוא קרש חיתוך מבמבוק חזק ועמיד בשם  The obsessive chef ועליו שרטוטים של מידות למיני חיתוכים על המילימטר.

השני הוא חותך פרוסות עוגה מדויקות, מה שימנע מריבות כמו מי קיבל את הפיסה היותר גדולה. כך גם לא תיאבקו בעוגת מוס או קרם מפוארת ותוכלו להגיש פרוסות נאות ומדויקות. בתיאבון!

לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, יועצת תזונה ואורח חיים בריא, אושן ספריי:

אם המשפחה שלכם היא כמו הרבה משפחות אחרות, בטח גם אצלכם יש 'מקומות קבועים' מסביב לשולחן החג – הדודה והאחיינים בצד אחד, אתם מולם, סבא וסבתא יושבים בראש וכולי. פעם בשנה, בראש השנה, נסו להחליט שהמקומות מתחלפים וכולם מתיישבים לצד בני משפחה קצת יותר רחוקים. הדינמיקה תשתנה, האווירה תתחדש וכך תוכלו להחליף דברים עם קרובים שעד היום החלפתם איתם בעיקר קערות, קנקנים ומלחיות. לחיי התחלות חדשותושנה טובה ומתוקה.

אירוחגדג'טעזרי מטבחערב ראש השנה