כנפי עוף בקרמל שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

מרכיבים:

10 כנפיים מחלוקת ל-2

5 כפות סוכר

1 כוכב אניס

3 כפות חומץ

1 כף רסק עגבניות

5 כפות רוטב סויה

2 שיני שום

3 כפות צ'ילי מתוק מקסצ'אפ

1 כפית שמן שומשום

4 פרוסות ג'ינג'ר טרי

 

צילום: אורן כהן

 

מרכיבים להגשה:

בצל ירוק קצוץ

פרוסות צ'ילי אדום טרי

שומשום שחור

 

צילום: אורן כהן

 

 

אופן ההכנה:

להכנת הקרמל, יש לחמם סוכר בסיר עד להמסה, כאשר הסוכר מקבל גוון קרמלי עוצרים את התהליך בעזרת הוספת החומץ (יש להיזהר מהאדים). מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט הכנפיים.

 

 

צילום: אורן כהן

 

מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 30 דק'.

 

 

צילום: אורן כהן

 

לפני ההגשה מחממים תנור ל-250 מעלות מעבירים את הכנפיים לתבנית אפייה וצולים עד להשחמה. מפזרים את הבצל, הצ'ילי והשומשום השחור ומגישים.

 

צילום: אורן כהן

בתיאבון!

ארוחת שישיחגי תשריכנפייםכנפיים בקרמלקרמל