מתכון לבייגלה קלאסי

המרכיבים:

קילו קמח

2  כפות שמרים יבשים

3  כפות סוכר

2  וחצי כוסות מים

חצי כוס שמן זית

כף מלח

תערובת שומשום, קצח ומלח גס

2 כפות אבקת סודה לשתייה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים את המים, שמן הזית ולבסוף את המלח. לשים כמה דקות ביד או במיקסר עם וו הלישה.

מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עשרים דקות.

מחממים תנור לחום של 250 מעלות על טורבו.

מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים למים אבקת סודה לשתיה, משאירים את הסיר לבעבע חלושות על האש.

בעזרת קלף אפיה או סכין מחלקים את הבצק ל-12 כדורים, מניחים אותם על משטח מקומח.

יצירת הצורה: מגלגלים את אחד מכדורי הבצק לנחש באורך של מטר, מרימים אותו מהאמצע, מחזיקים את אמצע הנחש ומעיפים את אחת מהרצועות סביב הרצועה השניה כך שהן יכרכו זו בזו כמו בורג. אפשר לגלגל את הרצועה גם על משטח העבודה. מחברים את קצות הרצועות את תוך הלולאה שבקצה השני ויוצרים צורך כעך (בייגלה) עגול. מניחים את הבייגלה על משטח מקומח וממשיכים ליצור כעכים מכל הבצק.

בעזרת כף מחוררת מכניסים כל בייגלה למים הרותחים למשך עשרים שניות, אפשר להכניס כמה בייגלה יחד עם רווחים, תלוי בגודל הסיר. מוצאים את הבייגלה ומניחים אותם על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, זורים תערובת שומשום.

אופים כרבע שעה עד השחמה, בזמן האפיה טובלים ומכינים את שאר הבצק.

 

בקרו בבלוג שלי "איך להרשים את חמותך" 
הדף של 'איך להרשים את חמותך' בפייסבוק
בייגלמתכונים