לביבות קינואה שילדים יאהבו

המצרכים:

  • חצי כוס קינואה (יבשה)
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, או שילוב שלהם, אם אתם בעניין)
  • כמה גבעולי בצל ירוק/עירית (ניתן לשחק עם העשבי תיבול כרצונכם)
  • 3 כפות חמאת שקדים (עבור "ההדבקה" של הלביבות)
  • כרבע כוס קמח שקדים (מוכן לבד, קנוי, או גם קמח אחר למי שאין/לא רוצה שקדים)
  • חופן צנוברים (אופציונאלי אבל מעניק קראנצ'יות טובה בפנים)
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

 

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה (הכי פשוט זה כמו פסטה, בסיר עם המון מים עד שהקינואה מתנפחת והמרכז של הגרגרים נעשה שקוף).
  2. מסננים את הקינואה ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק/עירית, חמאת השקדים, קמח השקדים, הצנוברים, המלח והפלפל, ומתחילים לערבב עם כף תוך כדי ממש מעיכה של הרכיבים אל תוך הקערה. העיסה מוכנה כאשר אפשר להחזיק חלק ממנה ביד ולא נופלים פירורים (תמונה להמחשה בפוסט). אם התערובת פירורית מדי תוסיפו עוד קצת חמאת שקדים.
  3. מחממים מעט שמן זית על מחבת נון-סטיק, יוצרים לביבה מהודקת בעזרת הידיים, מניחים אותה בעדינות במחבת ופוחסים מעט בעזרת התרבד. מטגנים 3-5 דקות (עד שהיא שחומה מלמטה), הופכים ומטגנים עד להשחמה גם את הצד השני.

לאתר של מורן רסקין "המזווה – מאגוז ועד תמר" 

לביבות קינואה