לביבות תפוחי אדמה וברוקולי

המרכיבים:

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים,

חצי חבילת ברוקולי קפוא,

2 כפות קמח עדשים אדומות,

כף אבקת מרק טבעית מירקות מיובשים (יש בחנויות הטבע)

כפית פטרוזיליה יבשה, או טרייה קצוצה

כפית שמיר מיובש או טרי קצוץ

כפית סלרי יבש או טרי קצוץ

כפית כוסברה יבשה או טרייה קצוצה

מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם

מעט כמון וכורכום לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר ומבשלים בהם את תפוחי האדמה כ-5 דקות,

מוציאים את תפוחי האדמה להתקררות ומכניסים לאותו הסיר חצי חבילת ברוקולי קפוא.

מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מוציאים גם את הברוקולי ובזמן שהוא מתקרר, מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה לקערה.

קוצצים את הברוקולי קטן קטן בסכין ומוסיפים לקערה,

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעזרת כף. יוצרים לביבות חמודות ושטוחות,

מסדרים על נייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שמשחים קלות,

הופכים את הלביבות לצדן השני ואופים עוד 10 דקות.

משאירים להתקררות קלה ומגישים.

 

 

ברוקוליתפוחי אדמה