מתכון לריבת אתרוגים

המרכיבים

7-8  אתרוגים או יותר
קילו סוכר או יותר לפי משקל האתרוגים לפני החיתוך

אופן ההכנה

משרים את האתרוגים בקערה מלאה מים למשך שלושה או ארבעה ימים ומחליפים את המים פעמיים ביום או יותר.

שוקלים את האתרוגים.
פורסים את האתרוגים בסכין גדולה וחדה לפרוסות דקות, מעמידים את האתרוג על הצד החתוך וחותכים פרוסות דקות מסביב לגרעינים. זורקים את החלק האמצעי שמכיל את כל הגרעינים ומניחים בסיר מלא מים את פרוסות האתרוגים.
מביאים את המים לרתיחה וביעבוע, שופכים את המים הרותחים וממלאים מים נקיים להרתחה נוספת. מרוקנים את המים הרותחים בפעם השניה.
מוסיפים לסיר סוכר כמשקל האתרוגים לפני החיתוך ומבשלים את הפרי ללא תוספת מים תוך ערבוב מדי פעם בכף עץ.

מבשלים ובוחשים במשך כשעה ורבע עד שהריבה מסמיכה, מזהיבה ומתגבשת.
איך יודעים שהריבה הסמיכה?
מניחים כפית מהבלילה על צלחת חרס קרה שהונחה במקפיא למשך כמה דקות, מעבירים אצבע על כפית הריבה ובודקים אם היא התגבשה ונוצר שביל במרקם הריבה.