חלות לשבת: 3 אופציות לא שגרתיות

חלה מתוקה

המרכיבים:

לציפוי:

1 ביצה
שומשום

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
    מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
    ולשים עד שהבצק מתאחד.
    מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
    מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-15 דקות.
  4. יוצרים מכל כדור צורת נקניק ומכל 3 נקניקים קולעים צמה.
    מניחים את הצמות הקלועות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מברישים את החלות בביצה וזורים זרעי מעל שומשום.
  7. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.

חלות לשבת. צילום: shutterstock


חלת נוטלה
מתכון ל-2 חלות

 המרכיבים:

  • ק”ג קמח לבן

למילוי:
1 צנצנת ממרח נוטלה

 לציפוי:

1 ביצה
אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
    מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
    ולשים עד שהבצק מתאחד.
    מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
    מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 ומתפיחים כ-15 דקות.
  4. מרדדים כל חצי למלבן ומורחים בנוטלה.
    מגלגלים לרולדה וקולעים 2 צמות.
    מניחים בתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מברישים את החלות שוקולד בביצה ואופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.


חלת תפוחים בקינמון
2 רולדות

המרכיבים:

 

  • ק”ג קמח לבן

 

למילוי:
2 ק"ג תפוחים ירוקים גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם סוכר דמררה
1 כף קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם חמאה מומסת

 לציפוי:

1 ביצה
1 כף קינמון
1 כף סוכר דמררה

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים יחד את הקמח והסוכר .
    מפוררים פנימה את השמרים ומוסיפים ביצים, שמן ומים.
    ולשים עד שהבצק מתאחד.
    מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
    מתפיחים כשעה בטמפ’ החדר.
  3. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
  4. מחלקים את הבצק ל-2.
    מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כ-15 דקות.
  5. מרדדים את מחצית למלבן, מפזרים בשורה את התפוחים ומרדדים לרולדה.
    מניחים את הרולדות בתבנית אינגליש מרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מברישים את החלות בביצה וזורים מעל קינמון וסוכר דמררה
  8. אופים כ-35 דקות או עד שהחלות זהובות.

לעמוד הפייסבוק של דניאל בודוני

לאתר בודוניס 

חלה לשבת