מתכון למסח'ין: להכניס את המטבח הערבי הביתה

המצרכים:
2 לאפות
חופן (בערך 1/3 כוס) גפרורי שקדים, קלויים
כף סומאק
מלח ופלפל שחור גרוס

לקונפי עוף ובצל:
1-2 ליטר שמן זית
5 כרעי עוף
2 ק”ג בצל, קלוף ופרוס לחצאי עיגולים
2 יח' ציפורן
8 יח' פלפל אנגלי
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
3 עלי דפנה
קורט מלח גס

אופן ההכנה:

צורבים את כרעי העוף בסיר טפלון חם, מוציאים את הכרעיים ומטגנים את הבצל 3 דקות בשומן העוף שנותר בסיר. מחזירים את הכרעיים לסיר ומוסיפים את התבלינים השלמים פנימה. מתבלים במלח ופלפל וממלאים את הסיר בשמן זית עד לכיסוי מלא של הכרעיים. מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה כשעה וחצי עד שהבצל מתקרמל והעוף נופל מהעצם. מוציאים את העופות מהסיר ומפרקים אותם מעצמות לנתחים גדולים ולא לחוטים. מוסיפים לעוף המפורק את הבצל המקורמל ומתבלים במלח, פלפל וסומאק.

מניחים את תערובת העוף על הלאפה בשכבה דקה מעל מפזרים את השקדים.

הצעת הגשה: מכינים בצד סלט עשבי תיבול מכוסברה, נענע ופטרוזיליה מתבלים במיץ לימון ומלח ומניחים מעל.

****פסטיבל האוכל הערבי מתקיים ביוזמת עירית חיפה ובניהולה האמנותי של זוכת 'מאסטר שף' ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל יתקיים בין התאריכים בין ה-13-15.12.17 

חיפהמתכוניםפסטיבל אוכל ערבי